keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Saabinen symboli#60

Tämä riikinkukko symboli on blogini tunnuksena. Se on Härän♉ merkin viimeinen Saabinen symboli. Nyt olen esitellyt jo yhden neljänneksen eläinradan Saabisista symboleista eli kolme merkkiä: Kalat♓, Oinaan♈ ja Härän♉. 

Suuren symbolikirjan mukaan riikinkukko on Intiasta lähtöisin oleva lintu, jota pidettiin siellä pyrstösulkiensa loistavien värien vuoksi auringon vertauskuvana. Rooman vallan aikana se pyhitettiin Junolle. Kurdien jesidien lahko piti riikinkukkoa kuninkaallisena lintuna ja Jumalan sanansaattajana. Okkultismin perinteessä riikinkukko on Venukselle vihitty lintu. Myös kristinuskon piirissä riikinkukkoa on tulkittu etupäässä myönteisesti, koska se pudottaa sulkansa keväällä ja kasvattaa uudet, se koettiin uudistumisen ja ylösnousemuksen symboliksi. Toisaalta sitä on pidetty myös turhamaisuuden, ylpeyden ja ylimielisyyden vertauskuvana.

Riikinkukko


Härkä♉30° Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla

Tämä symboli osoittaa yksityisten tilojen rikkauden, kauneuden ja loiston. Käyttäytyminen ja muodon esittäminen on elintärkeää.  Hieno asema on pikkuhiljaa murenemassa, mutta ylpeys ja loisto on säilytettävä. On oltava edelleen keskipisteenä. Riikinkukkojen sanotaan olevan "tarkkailijoita", koska höyhenissä on paljon "silmiä" - he tarkkailevat tunkeutumista ja petosta. Ole varovainen, jotain voi tapahtua, mutta nauti ympäröivästä kauneudesta ja eleganssista. Historian opetusten korostamista jollain erityisellä tavalla. Tradition avulla pönkittää itsekeskeistä huomion tarvetta. Ego-keskeinen vetovoima. Loisto. Etiketti. Puutarhat ja rakennukset. Kauneus ja luonto. Imperiumit, jotka vaativat suojaa.  


Avainsana on KYLMÄKISKOISUUS


Kielteisenä - oman eheyden vaarantaminen esittämällä menestyjää. Hyödytöntä tai tuhoavaa itsekeskeisyyttä.  Toisten ylikuormittaminen. Laiminlyödyt rakennukset. Muiden kateus. Narsismi. 


Astrologinen kaava on yin-ideaalinen-tehokas-yleistävä-henkinen-inspiroitunut.


Härän♉ viimeinen viiden sarja on esitelty ja on aika siirtyä seuraavaan eläinradan merkkiin.


Sarja12



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset