sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Marc, Edmund Jonesin syntymäkartta

Tohtori Marc Edmund Jones syntyi 1. lokakuuta 1888 klo 8.37 St. Louisissa Missourissa. Hän oli amerikkalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja astrologi. Jo lapsena hän oli kiinnostunut ympäristöstä havaittavissa olevista monimutkaisista kuvioista. Myöhemmin hän kehitti oman okkultistisen ja kabalistisen maailmankuvan. Hän varttui Chicagossa melko muodollisissa, myöhäisviktoriaanisessa sosiaalisissa puitteissa. Muita varhaisia ​​vaikutteita hän sai naapureiltaan, jotka edustivat nk. kristillistä tiedettä, joka oli uskonnollinen yhteisö. Se syntyi Yhdysvalloissa 1800-luvulla. Liikkeen ideana on henkinen ja hengellinen parantaminen. Tätinsä kautta Jones tutustui teosofiaan.

Hänen elinikäinen kiinnostuksensa astrologiaan heräsi vuonna 1913, mikä johti okkultististen periaatteiden lisätutkimuksiin ja kiinnostukseen spiritualismista. Marc Jonesia on kutsuttu amerikkalaisen astrologian "dekaaniksi". Hänet muistetaan kenties parhaiten astrologian tutkimuksen kehittämisestä 1900-luvulla. Hän kehitti mm. horoskooppisten planeettakuvioiden määritelmiä, niitä on seitsemän erilaista kuviota ja ne ovat helposti tunnistettavia. Niitä kutsutaan roiske-, tasaisesti hajaantunut-, kimppu-, kulho-, veturi-, kauha- ja kiikkulauta - muodoiksi.

Hän loi Saabiset symbolit selvänäköisen Elsie Wheelerin avustuksella vuonna 1925, ja vuonna 1953 hän julkaisi nämä symbolit kirjassaan, josta löytyy tietty symboli selityksineen eläinradan jokaiselle 360:lle asteluvulle.

Marc Edmund Jones oli tuottelias ja menestyvä elokuvakäsikirjoittaja ja työskenteli siinä ammatissa monta vuotta. Hän perusti Sabian Assembly -nimisen erikoistutkimusryhmän vuonna 1923, joka on edelleenkin olemassa. Hänet asetettiin protestanttisen presbyteerisen kirkon ”ministeriksi” vuonna 1934. Myöhemmin hän suoritti filosofian tohtorin tutkinnon Columbian yliopistosta. Hän opetti ja luennoi ympäri Yhdysvaltoja monien vuosien ajan. Hänen laajin kirjallinen työnsä on Saabisia oppitunteja filosofiasta, Raamatusta, astrologiasta ja kababilistisista kuviosta, joiden parissa hän työskenteli vuosikymmenien ajan. Hän kuoli 91-vuotiaana 5. maaliskuuta vuonna 1980.  (Wikipedia)



Laitan tähän Marc Edmund Jonesin syntymäkartan.


Jonesin syntymäkartta



Jonesin kartta on nk. päiväkartta, suurin osa planeetoista on askendentin yläpuolella.  Hänen karttansa on ensivaikutelmaltaan nk. malja-muotoa, planeetat sijoittuvat puoliympyrään siten, että toinen puolisko jää tyhjäksi. Tarkemmin tarkasteltuna kyseessä voi olla kiikkulauta, jossa Pluto, Mars ja Lilith ovat oppositiossa Jupiteriin ja Marsiin.  Se kertoo psyykkisestä jakautumisesta, joka voi saada myös uskonnollisen luonteen. Mars on oobina (24°06').   Varsinaisia planeettoja ei ole lainkaan Maa-elementissä!  Tuli-elementti on voimakkaimmin painottunut, toki ilma- ja maa-elementit löytyvät myös Jonesin kartalta.  Kartalta löytyy myös useita kvinttiilejä (72°) ja Venuksen ja Pluton bikvinttiili (144°).

Marc Edmund Jonesin Saabiset symbolit syntymäkartalta:

Aurinko on Vaa`assa♎9° Saabinen symboli #189 Kolme vanhaa mestariteosta taidegalleriassa

Tämä symboli liittyy ikiaikojen vanhaa  viisauteen, jossa yhdistyy henkinen, fyysinen ja älyllinen puoli. Mielikuvan totuus. Intuitiivista viisautta. Elämän korkeampien arvojen arvostusta. Jonesin kohdalla kyseessä oli kristinusko, filosofia ja okkultismi.


Kuu on Leijonassa♌17° Saabinen symboli on #137 Arkiasuissa laulava kirkkokuoro

Halu olla samoinajattelevien joukossa ja nauttia heidän henkisen ilon ilmauksestaan ja yhteisestä uskostaan. Jones liittyi prespyteeriseen kirkkoon jo 16-vuotiaana ja myöhemmin 1930-luvulla toimi pastorina. 


Merkurius on Skorpionissa♏4°   Saabinen symboli #214 Nuorukainen kantamassa sytytettyä kynttilä

Kynttilä kuvaa valoa, joka valaisee ihmisen tietoisuutta, nuorukainen kuvaa henkisen tien etsijää polulla. Toivon säteet antavat henkistä voimaa. Jonesia kiinnosti okkultismi, teosofia ja astrologia. Hän tutki ja opetti kaikkia näitä aiheita koko elämänsä.


Venus on Skorpionissa♏1° Saabinen symboli#211 Turistit näköalabussissa

Tunnetta siitä, että tietää, minne on menossa, mukana on kartta ja opas. Kulkea tietään ohjattuna ja suojattuna. Uteliaisuutta elämää kohtaan. Etsiä kuvakulmia. Elämän tarkkailemista. Tätä Jonesin "romanttista" puolta kuvaa hänen kymmenvuotinen ura elokuvakäsikirjoittajana 1910-luvulla.


Mars on Jousimiehessä♐15° Saabinen symboli #255 Murmeli etsii varjoaan kynttelinpäivä 

Henkisyys. Herkkyyttä enteille ja kykyä parantaa elämäänsä niiden antamien vihjeiden mukaan.  Myös tämä Saabinen symboli liittyy samaan teemaan, rakkaus filosofiaan ja okkultismiin.


Jupiter on Jousimiehessä♐4°    Saabinen symboli #244 Pikkulapsi opettelee kävelemään

Jones opiskeli ja opetti miltei koko elämänsä. Hänet tunnettiin kababilistina, joka halusi yhdistää pään ja sydämen. Hänen loi Saabiset symbolit ja opetusmateriaalin, jossa käytti erityistä ibn Gabriolin maagisten neliöiden kababilistista  mallia. Jones kehitti jo vuonna 1922 yhdessä selvinnäkijä Zoe Wellsin kanssa Saabiset symbolien 52-kortin korttipakan ja vuonna 1925 Elsie Wheelerin kanssa 360 Saabista symbolia. Hän kokosi 1000 henkilön astrologisen tutkimusaineiston. Hän julkaisen materiaalin vasta 1953 kirjassaan.


Saturnus on Leijonassa♌18° Saabinen symboli #138 Kemian opettaja

Tämä liittyy mielestäni Jonesin merkittävään rooliin astrologian opettajana ja luennoitsijana. Saturnus on yhtymässä Kuuhun Leijonassa tarkalleen 10. huoneessa yhtymässä MC:en. Hän julkaisi astrologia aiheisia kirjoja ja kirjoitti alan erikoislehtiin. Saman aikaisesti hän kirjoitti myös filosofista, Raamatusta ja muista erityisaiheista opetusmateriaaleja.


Uranus on Vaa´assa♎18° Saabinen symboli #198 Kaksi pidätettyä

Tämän Saabisen symbolin selityksessä sanotaan, että ajatuksia ja toimiasi kritisoidaan niin paljon, että sinusta tuntuu siltä kuin sinulle ei enää olisi edes kansalaisluottamusta. Kielteisenä - Joku käyttää hyväkseen ystävyyttäsi? Tämän symbolin selitykseen on vaikea löytää riittäviä perusteita pelkän elämäkerran perusteella. Luultavasti Jonesia ei kuitenkaan katsottu protestanttisen kirkon piirissä hyvällä, hänen siirryttyä liikaa Kabbalan ja okultismin pariin? 


Neptunus on Kaksosissa♊3° Saabinen symboli#63 Tuilerien puutarha

Tämän Saabisten symbolin selityksessä sanotaan: "On aika nauttia oman ja ystävien hankkiman itseluottamuksen ja autoritaarisuuden hedelmistä. Vaikka et ole tullut toisia suuremmaksi tai paremmaksi, antaa tekemäsi työ sinulle mahdollisuuden jonkinlaiseen ylellisyyteen. Muotojen ja traditioiden kunnioittamista. Muodon symmetria näyttäytyy parhaimmillaan." Jones sai arvostusta astrologian "dekaanina" jo elinaikanaan.


Pluto on Kaksosissa♊6°  Saabinen symboli #66 Öljynporaus

Jones halusi porautua asian ytimeen. Hän kehitti ja loi uutta astrologian ja filosofian alalla.


Kuun noususolmu Ravussa♋27° Saabinen symboli #117 Rajumyrsky kanjonissa

Jonesin Kuun noususolmu on 9.huoneessa. Hän toteutti elämäntehtävänsä filosofian ja uskonnon parissa opettamalla ja kehittämällä astrologiaa ja tekemällä työtä pastorina.


Lilith on Härässä♉27° Saabinen symboli #57 Intiaani myymässä lasihelmiä

"Sielu ei välitä ulkonaisista seikoista vaan on ankkuroitunut sisäiseen todellisuuteen. Ihmisen yksilöllisyys pohjautuu kulttuuriperintöön. Älä aliarvioi itseäsi, äläkä tee vain sitä, mitä luulet toisten haluavan sinulta. Sinulla on piileviä kykyjä ja taitoja, joita pidät itsestäänselvyyksinä. Pieniä mutta tärkeitä uhrauksia."  Jones oli  lahjakas, tuottelijas ja monipuolinen.


Khiron on Ravussa♋12° Saabinen symboli #102 Kiinalainen nainen hoitamassa pienokaista, josta tulee suuri opettaja

"Jokainen ihminen on täydellisyyteen asti persoonallisuus, ja maailmankaikkeuden arvot ovat ruumiillistuneet hänessä. Tilanteen pienimmät ja vähäpätöisimmätkin yksityiskohdat voivat tuoda ratkaisun. Meillä jokaisella on tieto sisällämme siitä, että Jumala voi syntyä sieluissamme. Viattomuuden pyyteetöntä hoivaamista. Jälleensyntymistä. "  Pastorina ja miksei myös astrologina Jones toteutti parantajan tehtäväänsä. Hänen elämän kerrastaan käy ilmi, että hänen lapsuutensa oli "hiljainen", kotona ei puhuttu paljon, eikä hän muista vanhempiensa keskustelleen  ja isä luki suurimman osan ajasta.  Mahdollisesti Jonesia hoiti lastenhoitaja!? 


Askendentti on Skorpionissa♏11°  Saabinen symboli 221 Hukkuva on pelastettu


Keskitaivas on  Leijonassa♌18°, yhtymässä Saturnukseen. Saabinen symboli #138 Leijona 18 Kemian opettaja


Lähteenä Marc Edmund Jonesin henkilöhistoriaan A Photo Essay of the Life and Work of Dr. Marc Edmund Jones



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä5°

Päivän Saabinen symboli#35 on Leski avoimella haudalla : Leski haudalla Kaikki mikä on fyysistä kuolee. Meillä on oltava kyky vapauttaa kii...

Suositut postaukset