maanantai 8. maaliskuuta 2021

Saabinen symboli # 349

Valitsin tämän päivän Saabisen symbolin kuvaksi Shirdi Sai Baban.  Sain tämän kuvan Helena ja Michael Blankan Valorukous-retriitissä Kuusamossa. Uskontotutkija Ilona Raunolan artikkeli aiheesta löytyy linkistä: Valorukous. Minulle intialainen kulttuuri ja uskonto on vähän vieras, mutta kuva sopii päivän symboliin.

Shirdi Sai Baba oli intialainen henkinen opettaja, jota hänen seuraajansa pitävät Sri Dattagurun ilmentymänä. Sekä hindu- että muslimiharrastajat kunnioittivat häntä elinaikanaan ja sen jälkeenkin. Hänen opetuksensa keskittyivät rakkauteen, anteeksiantoon, muiden auttamiseen,  tyytyväisyyteen, sisäiseen rauhaan ja omistautumiseen Jumalalle ja gurulle. Sai Baba tuomitsi myös uskontoon tai kastiin perustuvan erottelun. On edelleen epäselvää, oliko hän muslimi vai hindu. Hänen opetuksissaan yhdistettiin hindulaisuuden ja islamin elementtejä ja hän harjoitti sekä hindu- että muslimirituaaleja.  (Wikipedia)


Intialainen opettaja - Shirdi Sai Baba

#349 Kalat♓19° Mestari opettaa oppilastaan

Nyt on aika levittää korkeampaa tietoa ja viisautta. Mestari opettaa opetuslapsiaan.Tämä osoittaa kyvyn tai tarpeen olla opiskelija, opetuslapsi tai opettaja-mestari. Toisinaan huomaat olevasi jompikumpi, joko opettaja tai oppilas, mutta muista, että opettaja opettaa, ja oppilas kuuntelee. Kuunteleminen ja oppiminen. Myös opettajan tulee opiskella jatkuvasti.  Tämä osoittaa, että korkeamman tiedon ja viisauden siirtämiseen tarvitaan aikaa. Se on myös merkki kuunnella omaa sisäistä ääntään. Joku, jolla on jotain arvokasta sanottavaa, löytää yleensä jonkun, joka haluaa kuunnella. Kun sinulla on tarve oppia jotain, näyttää siltä, että "Mestari" ilmestyy aina.  Tieto, viisaus ja hengellisyys. Antamista ja saamista. 


Avainsana on SELVITTÄMINEN.


Kielteisenä - ulkoa opittuja kaavoihin kangistuneita sääntöjä. 


Astrologinen kaava on yin-käytännöllinen-universaali-yleistävä-fyysinen-vastuuntuntoinen.


Gaytri mantraa voi kuunnella täältä:

Oṃ bhūr bhuvaḥ svaḥ

tát savitúr váreṇyaṃ

bhárgo devásya dhīmahi

dhíyo yó naḥ pracodáyāt


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä8°

Päivän Saabinen symboli#38 on Lumettomassa maassa lojuva kelkka : Potkukelkka Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa odotettavissa olevien olos...

Suositut postaukset