sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Aurinko Oinaan 2. asteessa

Sunnuntain Saabinen symboli on#2, se kuvastaa kykyä tarkastella objektiivisesti itseä ja muita. Tämä Oinaan♈ merkin toinen symboli edustaa yritystä kehittää objektiivista tietoisuutta. Kontrastin avulla tietoisuus rakennetaan vähitellen. Ranskalainen jesuiittapappi ja  filosofi Teilhard de Chardin kutsuu sitä "heijastavaksi tietoisuudeksi" eli kyvyksi nähdä itsensä heijastettuna kuin peilissä, ja lopulta nauraa itselleen. Rudhyarin mukaan tämä toinen vaihe täydentää ja polarisoi subjektiivista halua tulla tietoiseksi itsestään yksilönä.

Koomikko


Oinas♈2° Ryhmää viihdyttävä koomikko

Tietoisuus itsestä ja ihmisistä yleensä voi helpottaa tilanteeseen sopeutumista. Huomaa tilanteen humoristinen puoli. Vaikeuksien läpi voi päästä helpommin, kun tajuaa myös asiaan sisältyvän komiikan.Olemme vain ihmisiä ja meillä kaikilla on omat epätäydellisyydet, heikkoudet ja puutteet. Iloisten asioiden kokeminen lujittaa ryhmähenkeä. Ehkä joku ei ota asioita riittävän tosissaan? Täydellistä ja estotonta ilmaisua. Asioiden valoisan puolen näkemistä.Pilailu. Esityksen järjestäminen. 

 

Avainsana on VAPAUTUMINEN.


Kielteisenä - tosiasioiden kieltämistä. Vastuun pakoilemista. Joku ei ota elämää tarpeeksi vakavasti. Klovni.


Astrologinen kaava on yang-kriittinen-alkuperäinen-erikoistunut-fyysinen-herkkä.


Symboliikassa vanhan uskomuksen mukaan peilikuvan ja sen jäljennöksen välillä on maaginen yhteys.   Kansanperinteessä on puhuttu silmistä "sielun peilinä." Myös syvyyspsyklogian peilin symbolitulkinta kytkeytyy perinnäisiin kansanuskomuksiin. Jotkut kuten myytin Narkissos jäävät katsomansa peilikuvan vangeiksi. Toiset  taas pääsevät itseään peilistä katsoessaan "luovalle vaellukselle itseensä ja pystyvät näkemään, mitä he todella ovat." Peili-symbolin ambivalenttisuus riippuu siten ihmisen omista persoonallisista asenteista ja siitä, kuinka kypsä on "katsomaan itseään".  (Suuri symbolikirja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä7°

Päivän Saabinen symboli#37 on Samarialainen nainen vanhalla kaivolla : Vanha kaivo Tämä symboli osoittaa ihmisen tunteiden syvyyden sekä ant...

Suositut postaukset