Päivän Saabinen symboli#257 on Pääsiäisaamun jumalanpalvelus:
Pääsiäisaamun jumalanpalvelus |
Lynda Hillin mukaan tämä symboli osoittaa kyvyn ja tarpeen pystyä nousemaan ylös elämän vaikeuksien jälkeen, kuten tuhkasta nouseva Feenix-lintu. On säilytettävä toivo ja lyöttäydyttävä yhteen sellaisten henkilöiden kanssa, joilla on usko tulevaisuuteen ja yhteisöön, sekä elämän hyvyyteen. Tämä kuvaa henkistä uudelleensyntymää, jonka avulla voi päästä eroon menneisyyden virheistä ja alkaa alusta. Epäilystä ja epätoivosta eroon pääseminen voi johtaa uuteen rakkauden, uskon ja myötätunnon tunteeseen. Liittyä yhteen toisten kanssa ilon hengessä. Tarvitaan horjumatonta uskoa yhteisöllisiin hengellisiin arvoihin.
Tekojen suorittamista kunnioituksella. Yhteisöllisiä uskonilmauksia. Rauhan mielenosoituksia. Herätyksiä. Tarvetta uskoa valoisaan tulevaisuuteen. Omistautumista. Palvontaa. Kielteisenä - jäädä kiinni seremoniaan eikä tajuta sen tarkoitusta tai aatetta. Tunnetta, ettei voi nostaa mielialaansa. Pettymyksiä ja näköalan menetystä.
Pääsiäisaamun jumalanpalvelus vaikuttaa ensin oudolta symbolilta joulunalusaikaan, mutta Matteuksen evankeliumin lukua 21. ja Johanneksen evankeliumin lukua 12. luetaan kirkoissa sekä adventtina että pääsiäisenä. Jeesus tulee meidän ihmisten luokse ikään kuin eri tavoilla pääsiäisenä
ja jouluna. Siksi Hoosianna -virsikin liittyy kumpaankin
pyhään. Ensimmäinen adventti aloittaa myös uuden kirkkovuoden. Adventtia ja palmusunnuntaita yhdistää toisiinsa se, että molempina kirkollisina juhlapyhinä odotetaan Jeesusta. Adventtina
aloitetaan valmistautuminen Jeesuksen syntymäjuhlan viettoon ja
palmusunnuntaina puolestaan Jeesus toi ilmi tehtävänsä, jonka sitten
täytti pääsiäisenä ristillä.
Jousimies♐16° - 17°: Elämänfilosofiansa korostaa yksilöllisyyttä ja omavaraisuutta. Puhelias ja nauttii matkustamisesta. Sujuva puhuja. Terävä ja selkeä ajattelutapa. (LIB-11-GEM, LEO-9-ARI) David Cochrane)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti