sunnuntai 11. elokuuta 2024

Leijona20°

 Päivän Saabinen symboli#140 on Zuni-intiaanit esitämässä aurinkorituaalia:


James Burgessin mukaan yksilöllisyys syntyy vain yhteisistä perinteistä. Auringonpalvonta saattaa olla ihanteellinen tapa vangita tunne siitä, kuinka yhdistyä takaisin universumiin ja herättää tietoisuuden kosminen ulottuvuus. Se antaa kuitenkin varmuuden siitä, että kaipuumme ovat osa yhteistä unelmaa; ja tämä vahvistaa meitä. Nykyaikana kirkolliset juhlapyhät ovat korvanneet auringonpalvonnan useimmille ihmisille. Nämä seremoniat ovat sosiaalisia rakenteita, jotka on suunniteltu ilmaisemaan ja uudistamaan tunnustustamme siitä, että on olemassa luonnonvoimia ja korkeampia voimia. Muistamalla tämän saamme voimaa virittymällä elämän lähteeseen ja siten samalla uudistamme itsessämme olevaa elämänvoimaa. Ne palvelevat myös uskollisuutemme rituaalia. Tämä luo syvän ja vankan ryhmäsuhteen sekä pään että sydämen tasolla, joten se yhdistää ne meistä, jotka päättävät olla yhdessä tunnustamalla uskollisuuden omille juurilleen ja heimolle. Kun evolutionaarisen muutoksen vastustamattomat voimat haastavat vanhoja tapoja ja arvoja tehokkuuden ja jatkuvan merkityksen vuoksi, meitä tukee näiden rituaalien kautta sovittujen, jaettujen ja selkeiksi tehtyjen periaatteiden noudattaminen. Jotta meidät hyväksyttäisiin osaksi ryhmää, meidän on asetuttava tällaisten sakramenttien kanssa riippumatta siitä, olemmeko täysin samaa mieltä niiden oletetuista pyhistä merkityksistä vai emme. Huolimatta normaaleista huolenaiheista itsevalittujen ja määrättyjen ryhmäarvojen välisistä eroista, tällainen mukautuva linjausprosessi tukee itse asiassa itsensä toteuttamista. Tämä johtuu siitä, että ryhmätraditio on olennainen osa minää ja toimii aina mallina, josta voidaan rakentaa yksittäisiä muunnelmia. Nykytilanteemme ja historiallinen taustamme, jotka sekä johdonmukaisesti havainnollistuvat että ilmentyvät kansamme kollektiivisissa seremonioissa, ovat lähde, josta kaikki itseilmaisumahdollisuudet voidaan saada alkunsa. Jokainen yksilöllinen pyrkimys toteuttaa sisäinen itsetunto epäonnistuisi ilman tällaisten juurien ja arvojen perustaa. Syvä sisäinen vakaumus seremonian tärkeydestä ei kuitenkaan saa vietellä yksilöä pois hänen henkilökohtaisen todellisuuden tunteestaan. Tyhjälle rituaalille antautuminen, yksinkertaisesti siksi, että sitä odotetaan, johtaa identiteetin ainutlaatuisuuden menettämiseen ja hämmennykseen siitä, mikä on todella totta. Ollakseen totta, meidän ei tarvitse olla uskollisia itse rituaalille, vaan sille armolle, jota kohti rituaali meitä osoittaa.

Leijona♌19° - 20°: Intensiivinen, tunteellinen, myötätuntoinen, vaistonvarainen. Syviä tunteita. Vaikeat tunneolosuhteet kotiin liittyen. Antelias ja uhrautuva. (SCO-4-PIS, SCO-4-PIS) (David Cochrane)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Neitsyt29°

Päivän Saabinen symboli#179 on Ihminen saa salaista tietoa lukemastaan tekstistä : Salainen tieto Linda Hillin mukaan tämä symboli osoittaa ...

Suositut postaukset