torstai 7. maaliskuuta 2024

Kalat19°

Päivän Saabinen symboli#349 on Mestari opettaa oppilastaan:


Intialainen mestari Sirdi Sai Baba

Mestari levittää korkeampaa tietoa ja viisautta. Olet joko opettaja tai oppilas, opettaja opettaa ja oppilas kuuntelee. 

Kalat♓18° - 19°: Rehellinen ja suoraviivainen, mutta myös tahdikas ja diplomaattinen. Pyrkii käyttämään rahaa ja resursseja parhaalla mahdollisella tavalla ja todennäköisesti riitelee puolison kanssa talousasioista. (SCO-9-LIB,ARI-2-PIS) (David Cochrane) Nämä ominaisuudet sopivat hyvin niin opettajalle kuin oppilaallekin.

Raimo Nikulan mukaan harmoniat kuuluvat yleensä johonkin sarjaan, jonka sisällä on samoja perusteemoja. Pythagoraan  ”numeromystiikassa” on vain yhdeksän peruslukua ja kaikki muut ovat niiden kerrannaisia. Peruslukujen harmoniat ovat

1H: Perusluku 1 edustaa puhtaasti olemuksen alkulähdettä. Siinä ei ole mitään ylimääräistä. Se on siis peruskartta.

2H osoittaa sisäisiä tai ulkoisia jakoja ja ristiriidan mahdollisuutta, se vihjaa miten pyrimme yhdistämään vastakohdat ja ristiriitaiset piirteemme eheäksi kokonaisuudeksi. 2.harmonian perusaspekti on oppositio (180˚), jonka 2H tuo yhtymäksi.

3H: Luku 3 merkitsee vastakohtien (2) yhdistymistä, täydentymistä ja luovuutta. Harmonia 3. perusaspekti on kolmio (120˚), jonka 3H tekee yhtymäksi.

4H kertoo siitä, miten juurrumme aineelliseen elämään, miten luomme turvallisuutta ja mitä rakennamme elämässämme omilla kyvyillämme. Maadoituksen perusluku. Harmoni 4. perusaspekti on neliö (90˚), jonka 4H tuo yhtymäksi.

5H kertoo tarpeistamme rakentaa oma yksilöllisyytemme mukainen kuva ulkomaailmasta. Luku 5 viittaa ihmisen erikoiskykyihin ja lahjoihin, sekä luovuuteen. Harmonian 5. perusaspekti on kvinttiili (72˚), jonka 5H tekee yhtymäksi.

6H viittaa harmonian tarpeeseen, sopeutuvuuteen ja jakamisen tarpeisiin. Harmonian 6. perusaspekti on sekstiili (60˚), jonka 6H näyttää yhtymänä.

7H viittaa laajimmillaan omaan visioomme elämästä, Totuuden Polun etsintäämme, johon kuuluu tiedostettuja tiedostamattomia yhteyksiä elämän verkostossa. Harmonia 7. perusaspekti on septiili (51,4 ˚), jonka 7H muuttaa yhtymäksi.

8H on 4H kerrannainen ja kerrannaisluvut lisäävät aina uuden tason edelliseen. Se kertoo, miten ulkoistamme aineellisen turvallisuuden etsintäämme ja miten rakennamme elämästämme jotain pysyvää. Ulkoistaa sisäiset jännitteet. Harmonian 8. perusaspekti on puolineliö (45˚), jonka 8H tuo yhteen yhtymäksi.

9H on 3.harmonian potenssiluku siirtää luovan nautinnon ja itsensä täydentämisen korkeammalle ja käsitteellisemälle tasolle, se viittaa itsensä toteuttamiseen laajemmissa yhteisöllisissä puitteissa. Harmoni 9. perusaspekti on noviili (40˚), jonka 9H muuntaa yhtymäksi.

Harmonia 10. perusaspekti on puolikvinttiili (36˚), jonka 10H tekee yhtymäksi.

Harmonioita laskettaessa tarkan syntymäajan tulisi olla tiedossa, koska pienikin heitto suurentaa virhettä, etenkin isompien harmonioiden kohdalla.

Nikulan mukaan harmoniakarttojen tulkinnassa merkit eivät merkitse mitään. Se, mikä merkitsee on planeettojen keskinäiset kuviot, aspektit ja mahdolliset isommat planeettamuodostelmat kuten T-ristit, Isot ristit, Isot kolmiot, Yodit ja muut. Kyse ei siis ole yksityiskohtien ruotimisesta vaan kokonaislinjojen ja kuvioiden havaitsemisesta.

Raimo Nikula (1997) Maan ja taivaan väliltä, näkökulmia nykypäivän astrologiaan, Sfäärien musiikkia: Harmoniat (s. 154 – 176)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä15°

Päivän Saabinen symboli#45  on Mies suojautuu myrskyltä keikarimaisella silkkihatulla : Mies silkkihatussa Dane Rudhyarin mukaan tämä symbol...

Suositut postaukset