lauantai 27. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#308

 Päivän Saabinen symboli#308 on Kauniisti vaatetetut vahanuket. Symbolin avainsana on VAIKUTUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒8. asteessa (7° - 8°).Ihannoimalla muita löydämme resonanssia oman saavutuspotentiaalimme kanssa. Arvot esillä.


Marie Antoinette Jean-Baptiste Gautier Dagoty 1775


 Ihmishengellä, kun se kerää voimaa, on häviämätön turhamaisuus, itsetunto, joka ei suinkaan ole aina viehättävä. Siitä voi kuitenkin olla todellista hyötyä, ja sillä on varmasti vaikutusta siihen, miten asiat etenevät. Sekä kauneus että maine ovat illuusioita, jotka hajoavat ajan ja täyden paljastuksen myötä, ja täällä, sen hienoudesta, jota se käyttää näyteikkunana tai Madame Tussaud' sin näytteillepanoina, nukke osoittaa sekä pinnallisen muodon että impotentin maineen juhlaa. Se kiinnittää kuitenkin huomion saavutusmahdollisuuksiin dramatisoimalla tehokkaasti ihmishahmoa jollain jokapäiväisen ymmärryksen tasolla – johon voimme samaistua. Yksilöllisen ponnistuksen vahva psykologinen dynamiikka syntyy merkittävien kaunottarien ja sankarien – jopa pahamaineisten ihmisten – suorasta vaikutuksesta. Ei ole olemassa täysin korruptoitunutta esimerkkiä inhimillisestä kokemuksesta – jopa pahiksilla on hyviä ominaisuuksia. Löydämme empatiaa kuuluisia tuntemattomia kohtaan resonanssin kautta henkilökohtaisten idoliemme kanssa. Ihailemme toista ihmistä, koska ehkä jollain piilotetulla tavalla, mahdollisesti meissä on myös se sama laatu joten ihailemme niitä eniten. Tietenkin on typerää ryhtyä turhaan ponnisteluihin vanhentuneiden kokemusten takaisin saamiseksi, erityisesti toisesta henkilöstä, joka on niin tehokkaasti kuviteltu ja tehty ihanteeksi. Mutta tässä vahateoksen symboliikassa implisiittisesti osoitetaan tarve tunnistaa ja liittää tähän henkilöön arvot, joita pidämme jäljittelyn arvoisina, jotta voimme jalostaa omia pyrkimyksiämme ja toteuttaa niitä itse. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset