perjantai 26. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#307

   Päivän Saabinen symboli#307 on Munasta syntyvä lapsi. Symbolin avainsana on VÄLTTÄMÄTTÖMYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒7. asteessa (6° - 7°). Olemus on henki, eikä mikään ole oleellisempaa. Haudotut ideat tulevat päivänvaloon.


Ilmatar Robert Wilhem Ekman 1830

 
Munan symboliikka löytyy usein eri kulttuureista; se edustaa ajatusta matriisista. Synnymme yksilöllisyyteen vaikutteiden yhdistelmästä – henkisestä ja aineellisesta –, kuten fyysisyytemme tähtipölystä, DNA:ssamme kulkevasta geneettisestä koodauksesta sekä muinaisuuden ja paikallisten geopoliittisten realiteettien hienovaraisemmasta muovaamisesta. Se, mikä yhdistää kaikki nämä tekijät yhdeksi hetkeksi, on pohjimmiltaan matriisi siitä, mitä olemme. Munankuori saattaa näyttää rajoittavan meitä, mutta se ei rajoita. Kun olemme valmiita, murtaudumme ulos – siihen asti juuriemme ja olosuhteidemme ääriviivat tukevat enemmän kuin rajoittavat. Meitä tukee varmuus siitä, että kuulumme johonkin, ja meitä suojellaan. Aluksi tunnistamme tämän suojan lähteen ulkoisesti koti-, äiti-, yhteisö- ja maanpäälliseen turvallisuuteen. Kun tulemme kypsiksi ja tietoisiksi, opimme suuremman ja innostavamman totuuden – sen, että olemme pohjimmiltaan tuhoutumattomia ja turmeltumattomia. Olemus on henki, eikä mikään ole oleellisempaa. Sitä ei voi hajottaa osiin, tuhota tai vaarantaa. Aina kun olemme linjassa henkisen olemuksemme kanssa, olemme täysin vapaita vaaroista – ja tämä tapahtuu aina, kun projisoimme korkeimpia pyrkimyksiämme maailmaan. Se voi hyvinkin olla ristiriitaista, mutta olemme aina todella turvassa vain, kun kilpailemme täysin sokeana innostuneena kohti villeintä unelmaamme. Siinä missä minä löytyy murtautumalla irti ravitsevasta munankuoresta, se menee hukkaan taas vain täydessä inspiroidussa innostuksessa. Jotenkin yllättäen se löytyy korkeammalla tasolla – intohimoisella tasolla tavallisen todellisuuden yläpuolella. Tähän naiiviin tilaan ei ole mitenkään helppo päästä käsiksi, yksinkertaisesti siksi, että se on täysin peloton. Mikä tahansa epätäydellinen yritys voi helposti johtaa epäterveeseen turvautumiseen ulkoisiin voimiin sekä vakauden että saavutuksen tunteessa itsevarmuuden ja itsensä toteuttavan olemisen tilan sijaan. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset