perjantai 10. marraskuuta 2023

Saabinen symboli#229

Päivän Saabinen symboli#229 on Papukaija toistaa kuulemansa keskustelun. Symbolin avainsana on SOVINNAISUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Skorpionin♏19. asteessa (18° - 19°). Julkinen tavanomaisuus edistää yleistä vakautta; henkilökohtaiset ihanteet ovat yksityisasia.  Olla tiedon välittäjänä.


Papukaija

Useimmat ihmiset käyttäytyvät sovinnaisten tapojen mukaan sen suhteen, mikä on ja mikä ei ole hyväksyttävää intohimoisen puheen, käytöksen ja jopa ajatusten ja tunteiden ilmaisemisessa. Tämä ohjelmointi palvelee yhteisöä rajoittamalla yksilöitä ja luomalla turvallisia rajoja. Näiden yleisten parametrien puitteissa meillä on vapaus ilmaista itseämme täysin, joten voimme tietoisesti valita henkilökohtaisen elämämme muodon. Läheisemmin oman piirimme kanssa tarkastelemme jännitteitä yksityisten periaatteidemme, omien ideoiden ja ulkoisesti ilmaisumme välillä konventionaalisuuden mukaisesti. Tämän tekeminen voi vaatia poikkeuksellista taitoa. Mielipiteiden esittäminen ei riitä, mutta se on ensimmäinen askel suhteiden luomiseen. Näissä yhteisöllisissä keskusteluissa ilmaistuilla mielipiteillä ei ole suurta syvyyttä – ulkoisella muodolla ei ole suurta merkitystä – mutta välittämällämme ilmapiirillä on suuri merkitys, se puhuu hienovaraisesti ja hiljaa sisäisestä tunnemaailmastamme. Tällä tavalla, mitä tahansa yleisessä yhteiskunnassa tapahtuu, voimme viedä elämämme ilmapiirin henkilökohtaiseen pyrkimykseen. Olimmepa sitten 1100-luvun Kiinassa tai 2020-luvun Suomessa, jotain ainutlaatuista meissä on ja se kertoo elämänmenostamme. Sielun tasolla tällä on suurin arvo – koska olosuhteet eivät juurikaan vaikuta ydinolemukseen, sävy on kaikki kaikessa. Projisoimme jatkuvasti rakastettua minäkuvaamme nykytilanteeseen ja voimme säätää, mitä haluamme näyttää tai piilottaa. Tällä tavoin valitsemme ja hylkäämme ne syvimmän identiteettimme osa-alueet, jotka haluamme paljastaa ja ne, jotka on mitattu ja testattu. Vaara piilee aina turhaan mimiikkaan ja itseä ilahduttavaan teeskentelyyn joutumisessa, joten meidän on toisinaan oltava hieman provosoivia pitääksemme elossa epäsovinnaisten näkökohtiemme piilotetun totuuden. Yhteisöltä puuttuu luonteeltaan syvyyttä ja omaperäisyyttä – se on suunniteltu tukemaan papukaijamaisia mielipiteitä. Joten opimme pitämään elossa kaksi kasvoa – pääasiassa julkista, joka hyväksyy, ja yksityisen, joka usein hylkää. Älykkyytemme raaka-aine on kuitenkin poimittu osallistumisesta yhteisöön – joten yksityisen täytyy laajentaa itseään, tulla herkäksi todellisuuden jatkuvalle muokkaukselle ja löytää keino täydentää yksityisiä ihanteita, vaikka niillä on taipumus olla ristiriidassa nykyisten sosiaalisten arvojen kanssa. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä18°

Päivän Saabinen symboli#48 on Nainen pudistelee laukkua huoneensa avoimesta ikkunasta: Tuuletusta Tämä symboli puhuu sotkun raivaamisesta, p...

Suositut postaukset