lauantai 14. lokakuuta 2023

Saabinen symboli#202

Päivän Saabinen symboli#202 on Lapsi juottaa lintuja suihkulähteellä. Symbolin avainsana on HUOLENPITO. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vaa´an♎22. asteessa (21° - 22°). Ystävällisyys ja optimismi ovat ilon itseilmaisustrategioita. Luovaa huolehtimista toisista, minkä kautta saa kokemuksen omasta kuolemattomuudestaan.


Lapsi juottaa lintua suihkulähteellä, made by Wombo

 

Lapsi antaa vettä linnuille, koska hän nauttii niiden tarpeiden palvelemisesta, ei mistään, mitä hän odottaa saavansa vastineeksi. Hän on luonteeltaan ahkera, joten hän etsii ketä palvella. Tämä osoittaa naiivia, tinkimätöntä uskoa ystävyyssuhteisiin, jotka ovat ominaisia maailmalle. Se on tämä huolenpidon pyhä ominaisuus joka tuo syvän hyvinvoinnin tunteen, josta nautimme ja jota haluamme. Saattaa tuntua aivan itsestään selvältä, että itsensä toteuttaminen on jatkuva elämäntavoitteemme, mutta se on kuitenkin hieman vastoin intuitiota, että palvelu on nopea tapa saavuttaa tämä tavoite – emmekä tietenkään tässä puhu palvelusta vaan pinnallisista ponnisteluista, joko ohimenevän suosion saavuttamisesta tai vaihtokaupasta. Voimme kokea tunteen henkisestä kuolemattomuudestamme – joka on juurtunut viattomuuteen, tuhoutumaton kautta aikojen ja täydellisessä sopusoinnussa muiden tarpeiden kanssa – jos ilmaisemme samantasoista luovaa huolta muista kuin tämä lapsi, joka on naiivi optimismi. Tämä asenne johtaa väistämättä siihen valaistuneeseen havaintoon, että jokapäiväisessä elämässä on aina hedelmiä, jotka syntyvät yksinkertaisesta itsekkyydestä. Pelkästään se, mitä olemme, johtaa täyttymykseen. Kehittynyt ihminen ei ole riippuvainen ulkoisista olosuhteista sisäisten tunteidensa suhteen; tyytyväisyys syntyy ensin sisällä ja sitten luo elämäntapahtumia, jotka miellyttävät meitä – ei päinvastoin. Tämä ymmärrys on merkki todellisen henkisyytemme ja saavutetun henkilökohtaisen evoluutiotason periaatteista. Tällä saavutustasolla meidän on helppo kohdistaa katseemme minne tahansa, ja sieltä löytyy mahdollisuuksia iloon. Samoin vastuumme laajuus syntyy omasta sisäisestä luonteestamme ja tuntemuksestamme siitä, mitä on tapahduttava; näin ollen velvollisuutemme ovat itsemääräämiä, ei ulkoapäin määrättyjä. Lintukylvyn järjestämistä puutarhassamme ei pidetä velvollisuutena eikä harrastuksena, vaan paradoksaalisesti molempina, koska meidän on tehtävä mitä haluamme – silti haluamme todella tehdä sitä, mitä, hyvällä omallatunnolla, tunnemme, että meidän on tehtävä. (James Burgess)


Tänään on uusikuu ja auringonpimennys, lue lisää Kirsi Halla-Seppälän blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä16°

 Päivän Saabinen symboli#46 on Vanha mies yrittää turhaan löytää avainta mysteerion selvittämiseksi : Vanha mies ja mysteerio Tämän symbolin...

Suositut postaukset