sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Saabinen symboli#189

Päivän Saabinen symboli#189 on Kolme vanhaa mestariteosta taidegalleriassa. Symbolin avainsana on SOPUSOINTU. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vaa´an♎9. asteessa (8 - 9°). Taide opettaa ja ilmaisee hienoutta; vanha taide säilyttää ja ylistää sitä. Ihminen pystyy kokemuksensa kautta syleilemään maailmankaikkeuden todellisuutta.


Taidegalleria

 

Maalausten arvo nousee usein vuosien kuluessa, yksinkertaisesti siksi, että ne ovat osa perintöämme, eikä siksi, että niistä tulee luonnostaan kauniimpia. Perinnöllä on valtava arvo – se tarjoaa perustan jokaiselle yksilön elämän osa-alueelle. Menneisyys ja nykyisyys ovat kumppanuutta. On mahdotonta ajatella, että niitä koskaan erotettaisiin, ja tulkitsemme aina nykyhetkeä – omaa elämäämme – vastakohtana ja kuitenkin sen suhteen, mikä sen synnytti. Siksi sen, mitä tällä hetkellä haluamme, täytyy jollain tavalla nousta esiin sen lähdemateriaalista, mikä on ollut, ja se on perusta sille, mitä tulee. Jos pääsemme sopuun tämän lähdemateriaalin kanssa – esimerkiksi arvostamalla vanhoja mestareita – rakennamme tulevaisuutemme todistettujen arvojen varaan. Voimme esimerkiksi muuttaa elämämme tunne-laatua radikaalisti ja pysyvästi olemalla yhdessä ihmisten kanssa arvostaaksemme sitä, millä on meille todellista arvoa. Tämä toiminta ei ainoastaan sido meitä arvoihimme, vaan se voi jopa mystisesti kirjoittaa menneisyyden paremmaksi tukemaan tulevaisuuden tavoitteitamme. Itseilmaisulla, yhtenä sen tyypillisistä ominaisuuksista, on kyky saada muut linjaan toiveemme kanssa, jotta se voi vahvistaa visionäärisen projektiomme voimaa lisäämällä ryhmätarkoituksen voimaa. Meidän täytyy kuitenkin antaa maltillisesti kunnia menneisyyden mestariteoksille. Perinteiden turhaan palvontaan eksyminen merkitsee nykyisistä mahdollisuuksista ja itsestä luopumista. Täysin sopusoinnussa oleminen osoittaa, kuinka hyvin voimme omassa henkilökohtaisessa kokemuksessamme omaksua sen, jolla on universaalia arvoa kollektiivisessa todellisuudessa. Mikä tahansa esine, kuten taideteos, joka voi vielä herättää huomiota vuosisatoja luomisen jälkeen, on suunnattu korkeampaan elämänkokemuksen tasoon. Se on hienovaraisempaa ja vaatii siten hienovaraisuutta ollakseen sopusoinnussa sen kanssa – tästä syystä taiteen ja kauneuskulttuurin tarve. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä15°

Päivän Saabinen symboli#45  on Mies suojautuu myrskyltä keikarimaisella silkkihatulla : Mies silkkihatussa Dane Rudhyarin mukaan tämä symbol...

Suositut postaukset