torstai 31. elokuuta 2023

Saabinen symboli#159

Päivän Saabinen symboli#159 on Ekspressionistinen taiteilija työssään. Symbolin avainsana on KOKEILU. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Neitsyen♍9. asteessa (8° - 9°). Tulevaisuuteen suuntautunut luovuus.


Taiteilija


Meidän on hyväksyttävä, että inhimillisen mahdollisuuden laajentaminen on jossain määrin epävarmaa. Voimme aina löytää oikeutetun tavan vakiinnuttaa itsemme tovereidemme kanssa ilman itsepetosta tai hämmennystä, mutta siihen sisältyy kokeilu – yritys ja erehdys -prosessi. Jokainen meistä on ainutlaatuinen, mutta me matkimme käyttäytymistä, tapoja ja mielipiteitä sopeutuaksemme joukkoon. On erittäin tärkeää, että sosiaalisesta paineesta huolimatta yksilöllinen omaperäisyytemme tulee näkyä. Muuten antaudumme perinnöllisten tai lainattujen ideoiden täydelliseen, jatkuvaan sekaannukseen, jotka kuvaavat heitä – joukkoamme – ei meitä. Otamme riskin, että aito persoonallinen ilmaisumme saattaa olla liian outo tavallisille massoille. Silloin ilmaisumme ainutlaatuisuus pikemminkin karkottaisi kuin houkutteli. Silti luovuus on olemuksensa ainutlaatuisuuden vuoksi aina poikkeama vakiintuneista normeista ja odotuksista, joten se häiritsee ja kohtaa hyvin todennäköisesti vastustusta. Temppu on löytää tapa saada muut mukaan niin, että heidän omat luovat kykynsä vapautuvat vastauksena meidän luovuuteen – ikään kuin aloitetaan ystävällinen haaste nähdä, kuka voi ohittaa toisen omaperäisyydessään. Tätä yritetään usein helpommin ja menestyksekkäämmin, kun avaamme sisäisen itsemme esteettisemmän tai henkisemmän puolen. Tämä puolestaan laukaisee oman pehmeämmän puolemme ja tyypillisesti myös yhteistyökumppaneidemme ja ystäviemme ainutlaatuisen inspiraation. Ihmismielen laajeneminen ja siitä johtuva voimien laajeneminen riippuu halukkuudestamme kokeilla uusia ideoita – "futuristisia piirustuksia". Tämä voi johtaa suurempaan hyväksyntään tai voi johtaa todelliseen hylkäämiseen; elämä on riskialtista ja sen kanssa on elettävä. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset