torstai 24. elokuuta 2023

Saabinen symboli#152

Päivän Saabinen symboli#152 on Pystyssä oleva valkoinen risti. Symbolin avainsana on YLISTÄMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Neitsyen♍2. asteessa (1° - 2 °). Rohkeutta toteuttaa uskoaan myös käytännössä.


Valkoinen risti

Koulussa, töissä, perheemme ja ystäviemme kanssa meillä on todellista painetta mennä virran mukana. Kollektiivinen käyttäytyminen on voimakas kuin virtaava joki, ja meidät on määrä kantaa sen mukana, ellemme osoita moraalista rohkeutta ja rajoita minkäänlaista osallistumista mielettömään mukautumiseen. Vaatii rohkeutta poiketa valtavirrasta. Usein ensimmäinen koe liittyy uskontoon ja kulttuurietiikkaan; useimmat ihmiset ovat nopeasti ja täysin dogmien ja opin viettelemiä. Puhujat ja papit harvoin selittävät järjellä – heillä on tapana suostutella harhaanjohtavilla argumenteilla ja tunteilla. Kuitenkin jo olemassaolomme perusteella jokainen meistä on sellaisten arvojen puolestapuhuja, joiden valvojaksi meidät on asetettu. Meidän pyhä velvollisuutemme on pitää hyvää huolta uskon- ja moraalijärjestelmästämme ikään kuin se olisi lapsi. Tämä tehdään pysymällä uskollisena ja tarjoamalla tinkimätön todistus syvimmistä uskollisuuksistamme. Jos uskomme rationaalisuuteen, koodimme on oltava rationaalinen – ja meidän on haastattava kaikki, mikä ei ole loogista. Jos uskomme rakkauteen, meidän täytyy haastaa se, mikä ei ole rakkautta. Peloton suorapuheisuutemme toimii korjaajana muissa yksilöissä ja yhteiskunnassa yleensäkin. Kristuksen ylistäminen ja hänen vertauskuvansa ylösnousemuksesta on esimerkki tästä. Olimmepa itse kristittyjä tai emme, voimme silti nähdä, että tämä prosessi nostaa osallistujien pyrkimyksen yli tavallista ja keskinkertaista, ylivoimaiselle toivon tasolle. Alkuperäinen symboliikka muuttuu vuosien saatossa. Risti lisättiin myöhemmässä vaiheessa kristillisiin kuviin – muita Kristuksen symboleja ovat olleet lammas, yksisarvinen, pelikaani ja kala – mutta ylösnousemus pysyy selkeänä ja ilmeisenä. Ihmiset ylistävät nousemalla ylös. Voimme hylätä ristin, jopa Kristuksen, mutta voimmeko todella hylätä pyhyyden kohottamisen ja toivon edistää hyvyyden leviämistä? Me emme voi. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset