perjantai 18. elokuuta 2023

Saabinen symboli#147

Päivän Saabinen symboli#147 on Aamun sarastus. Symbolin avainsana on SYNTY. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Leijonan♌27. asteessa (26° - 27°). Uusia ajatuksia, alkuja, mahdollisuuksia ja näköaloja on tulossa. Mahdollisuuksien asteittainen toteutuminen.


                                                            Aamun sarastus


Se, että kaikki elämä on syklistä, sisältää lupauksen uudistumisesta ja ilosta paremman huomisen toivossa. Yön jälkeen tulee aamu ja talven jälkeen kevät -  tämä on jatkuvaa elämässä. Tällaiset kokemukset korostavat toistuvasti uudistumisen lupausta, ja tämä on todellisuuden olemus – jokaisella ilmenemismuodolla, maailmalla ja henkilöllä itsellä on uusi elpyminen. Muutosten edetessä, lakkaamatta, vallitsee usein hämmennys nykyisen todellisuutemme tarkasta luonteesta. Syntymälupaus kuitenkin vakuuttaa meille, että elämää voidaan vangita aina uudelleen, loputtomiin. Erityiset olosuhteet tulevat ja menevät, kun taas yksi on vakio: huomenna on uusi päivä virkistäviä mahdollisuuksia. Tämä kuva sisältää myös toisen merkityksen – että kaikki elämä on syklistä. Ihmissydän on syvästi rauhoittunut turvallisuudesta, jota tarjotaan tämän jatkuvuuden antaman varmuuden puitteissa. Turvallisena uskossa ikuiseen uudestisyntymiseen annamme itsellemme mahdollisuuden havaita todellisuus sellaisena kuin se todella on – aina uusi versio elämästä ja sen tuomista tapahtumista ja asioista. Genesis on nyt, ikuisesti. "Alussa" ei ole menneisyyden historiallinen myytti; se on ainoa pysyvä totuus, ja se on ajankohtainen. Elämä on aina vain uutta ja ohimenevää; välittömyys on sen kiistaton luonne. Siitä huolimatta tunnemme ajan peräkkäisenä ja yksisuuntaisena. Tämä on mielen apuväline, jolla otamme käyttöön jonkinlaisen kontrollin ikuisen uutuuden muutoin pelottavien seurausten suhteen. Järki mielen osana peittää "syy-seuraus" -mallin todellisuuden kankaalle. Ilman sitä emme löytäisi merkitystä osallistumisellemme elämään. Se on syy, joka rajoittaa toiveajatteluamme ja jäsentää toiveemme toteutettavissa olevaan muotoon. Ilman sitä meidän pitäisi löytää tyydytystä siitä, mitä meillä nyt on – koska tulevaisuutemme olisi täysin epämääräinen ja huonosti määritelty. Lisäksi – kuinka miellyttävää elämä onkaan tässä ja nyt, ja kuinka edistyneitä olemmekaan henkisessä filosofiassamme, meillä on silti jonkin verran iloa paremman huomisen toivossa. (James Burgess)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset