perjantai 4. elokuuta 2023

Saabinen symboli#133

Päivän Saabinen symboli#133 on Vanha merikapteeni keinutuolissa. Symbolin avainsana on SILMÄYS TAAKSEPÄIN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Leijonan♌13. asteessa (12° - 13°). Pohdiskelemalla menneisyyttä lisäämme arvoa tulevaisuuteen. Hiljainen tietoisuus siitä, että elämän myrskyt voidaan voittaa ja niistä voi oppia.


Vanha merikapteeni kiikkustuolissa


Tämän symbolin antama varoitus on ollut, että älä elä menneisyydessä. Jos antautuisimme nostalgialle, menettäisimme yhteyden nykyisten olosuhteidemme todellisuuksiin, jotka ovat yhtä päteviä – itse asiassa äärettömän pätevämpiä kuin mitä ei enää ole. Kuitenkin merikapteenimme taistelee taisteluitaan muistossaan yhä uudelleen ja uudelleen - ja saavuttaa siten suurempaa mestaruutta maailmassa, koska retrospektiivisen mietiskelyn kautta hän ymmärtää paljon paremmin strategian, syyn ja seuraukset. Joka hetki on ihmisiä ja asioita suhteessa meihin ja toisiimme, ja meidän tehtävämme on tuoda ne tyylikkääksi, tuottavaksi, yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Käytämme samaa tekniikkaa – meidän on mietittävä, mitä on tapahtunut ennen, jotta voimme arvioida, mitä voi tapahtua seuraavaksi. Tämä antaa meille mahdollisuuden optimoida osaamisemme tarttumalla täysin piileviin mahdollisuuksiin. Meillä on tapana rakastaa parhaiden kokemustemme uudelleenelämistä valikoivan muistin avulla. Tämä osoittaa, mille niistä annamme erityistä arvoa – ja siitä tiedämme, mitä arvostamme eniten. Vain ymmärtämällä väistämättömät seuraukset voimme oppia täydentämään suunnitelmiamme onnistuneiden tulosten saavuttamiseksi. Vaikka retrospektiivi on taaksepäin katsova, tapa, jolla käsittelemme tätä toimintaa, se voi mahdollistaa tulevaisuuden. Voimme nähdä uusien tilanteiden tietyt keskeiset näkökohdat etukäteen. Tapahtumilla on tapana toistaa itseään, ja voimme saada jonkin verran hallintaa tulevaisuuteen hallitsemalla tietomme siitä, mitä aiemmin tapahtui. Olemme saaneet palautetta ja meidän on käytettävä sitä viisaasti. Viisautta tässä on, että jokainen meistä voi kutsua esiin uusia voimia kokemuksen kautta saamiensa asioiden ja voitettujen kamppailujen kautta matkallamme kohti itsensä toteuttamista. Edelliset hetket olivat ratkaisevalla tavalla samankaltaisia kuin nyt, ja vain lapsi tai typerys ei tee mitään parantaakseen mahdollisuuksiaan niitä tarkkaan harkitsemalla. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset