perjantai 14. heinäkuuta 2023

Saabinen symboli#113

Päivän Saabinen symboli#113 on Kirjallisuusseuran kokous. Symbolin avainsana on ARVOSTELU. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Ravun♋23. asteessa (22° - 23°). Henkilökohtainen identiteetti vahvistuu, kun se on herkkä tarkastelulle. Korkeammasta tiedosta kertominen.


Kirjallisuusseuran kokous, made by Wombo


Kirjallisuusyhdistys näyttää esimerkin kritiikin harjoittamisesta positiivisena menetelmänä, jolla voidaan saavuttaa lisääntynyt tietoisuus – jonka kautta tapahtuu parannuksia ja syvempää arvostusta. Itsetietoisen yksilön luonteeseen sovellettu kritiikki vahvistaa henkilökohtaisen identiteetin määritelmää. Päivittäisestä elämästä on mahdollista tehdä palkitsevampaa kehittämällä todellista ymmärrystä, joka laajentaa kiinnostuksen kohteitamme. On kuitenkin vahva kiusaus käyttää keskustelua täyden osallistumisen korvikkeena itse todellisuuteen. Yleensä suoritus seuraa tiukkaa tavanomaisen toiminnan ja yhteisen ponnistelun piirteiden arviointia – meidän on nähtävä, mikä maailmassa toimii, ja teemme tämän tarkastelemalla tarkasti yksityiskohtia. Tämä asenne tukee itsereflektiota ja auttaa meitä tarkastelemaan omia esteettisiä ja älyllisiä ominaisuuksiamme niiden parantamiseksi. Kasvamme hyväksymällä tarpeen kuulla ja huomioida meistä tehdyt havainnot, joista osa tuntuu uhkaavan itserakkauttamme. Toisen esittämä kritiikki on tehotonta – jopa haitallista – ellemme hyväksy sitä pätevänä. Itsekritiikki ja itsensä kehittäminen ovat hyvin läheisesti liittyviä toimintoja. Se, että kehitämme jatkuvasti uusia ja mielikuvituksellisia tapoja ilmaista itseämme, on loistava osa ihmiskunnan erilaisia ominaisuuksia. Kollektiiviselle kekseliäisyydellemme ei ole loppua. Toistaminen ja kopioiminen ovat sopivia menetelmiä tiedon ja kokemuksen hankkimiseen, mutta loppujen lopuksi vain omaperäisyydellä on kosminen merkitys. Lisäksi aina kun olemme innovatiivisia, kannustamme myös muita olemaan samalla tavalla innovatiivisia. Alkuperäisen, mielikuvituksellisen optimismin resonanssi kohottaa kohtaamiamme ihmisiä ja ihmiskuntaa yleensä. Tällä asenteella elämän yksinkertaisimpiinkin tilanteisiin reagoimme olosuhteisiin jotenkin kohti mahdollisuuksien laajentamista ja suuruuden tunnustamista toisissa. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä29°

Päivän Saabinen symboli#59 on Kaksi suutaria työskentelemässä pöydän ääressä: Suutarit työssään Tämä symboli kertoo yhteistyöstä ja kumppanu...

Suositut postaukset