torstai 1. kesäkuuta 2023

Saabinen symboli#72

Päivän Saabinen symboli#72 on Palvelustyttö vaatimassa nenäkkäästi oikeuksiaan emännältään. Symbolin avainsana on KASVU. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kaksosten♊12. asteessa (11° - 12°). Vapaus ilmaistaan ainutlaatuisessa ja itsevarmassa luonteessa, joka kapinoi tyranniaa vastaan. Olosuhteiden ja esteiden yläpuolelle nousemista. Puolustaa oikeuksiaan.


Palvelustyttö vaatimassa nenäkkäästi oikeuksiaan


Tässä symbolissa palvelustyttö koettelee emäntänsä kärsivällisyyttä. Hänellä on hyvin vähän valtaa, melkein ei ollenkaan, ja silti hän tekee mitä voi – se, millä tässä yhteydessä on merkitystä - on voimakas halu haastaa tyrannia. Terveet yksilöt ovat sitoutuneet kasvun varmuuteen; odotamme ja vaadimme, että elämäntilanteemme yleensä paranee. Kaikki sortavat yritykset rajoittaa tätä kokonaan johtavat usein kohti jonkinlaista kapinallisuutta. Tämän metaforan syvempi ymmärrys on, että olemme kaikki niiden mukavien kiintymysten orjia, joita meillä on. Vaikka ne ovatkin meidän itsemme valitsemia, ne silti saattavat orjuuttaa meitä. Vapautua ja kokea syntymäoikeutemme henkiseen kasvuun on riskialtista toimintaa, ensisijaista on vapaus ja sen merkitys on vertaansa vailla. Jos emme aio antaa täysin periksi, meidän on joskus sanottava ääneen oma mielipiteemme, olipa henkilökohtainen riski mikä tahansa. Jopa koti, perhe ja ura on nähtävä sopimattomina mukavuuksina, jos hinta, joka meidän on maksettava niistä, on hengen orjuuttaminen. On löydettävä tasapaino vapauden ja yhteiskunnan perustana olevien moraalisten rajojen, sekä lainsäädännön asettamien kohtuullisten rajoitusten välillä. Silti kun meitä pusketaan äärirajoille, koemme usein lähes hengellistä röyhkeyttä, joka osoittaa, että meillä on edelleen ainutlaatuinen ja itsevarma luonne, jota ei voida täysin kesyttää. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä12°

Päivän Saabinen symboli#42 on Näyteikkunaostoksilla : Näyteikkuna Nuorekkaan egon kiehtovuus kulttuurinsa tuotteisiin.  Tämä symboli kuvaa  ...

Suositut postaukset