lauantai 13. toukokuuta 2023

Saabinen symboli#54

Päivän Saabinen symboli#54 on Intiaanisoturi ratsastamassa ihmisten päänahkoja roikkuu vyöllä. Symbolin avainsana on KOMENTO. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Härän♉24. asteessa (23°- 24°). Alemman minän valloitus johtaa mestaruuteen ja käskyvaltaan.  Omien voimien kurinalainen käyttö.


Intiaani ratsastaa, made by Wombo


Käskyvalta on arvokas ominaisuus, ja se löytyy vain harvoista poikkeuksellisista ihmisistä. Usein tällaiset ihmiset ovat ylpeitä ulkonäöstään välineenä tämän ominaisuuden välittämiseksi – vaikka nykyaikaisessa länsimaisessa kulttuurissa se on todennäköisemmin kallis puku kuin päänahkoja. On muitakin henkilökohtaisia ominaisuuksia, jotka tukevat komentoa, ja niihin kuuluu myös karisma. Korkeimmilla saavutustasoilla aistit hiotaan ja tuodaan yksilön pyrkimysten ja kunnianhimojen täyteen palvelukseen. Johtajan aseman ottaminen ei millään tavalla poista sydämen empatian mahdollisuutta – mutta usein on kiusaus toimia toisten tunteita vastaan ja jopa käyttäytyä armottomasti ja täysin epäinhimillisesti. Pienempi ihminen tyytyy valloittamaan vihollisen - jopa nauttien hetkellisestä ylivallasta -, kun taas mestari kehittää alemman minän nuhteettoman valloituksen jatkuvan kurinalaisuuden ja itsehillinnän kautta. Se, mikä syntyy suorana seurauksena tällaisesta itsekurista, on mahdollisuus komentaa muita. Kyky hallita sekä luontoa että tulevaisuutta voi todellakin avautua. Tuloksena on poikkeuksellinen auktoriteetti. Vähemmän dramaattisesti sanottuna, tavallisessa elämässä huomaamme ulkoisten voimien – sosiaalisten ja fyysisten – työntävän ja vetävän meitä eri suuntiin. Näiden ristiriitaisten voimien käsitteleminen tyydyttävästi ja elämänhallinta vaatii kurinalaisuutta. Mitä suurempi itsehillintäkykymme, sitä onnellisempi näytämme olevan. Se ei itse asiassa ole onnea – se on vain kaiku työstämme, jonka olemme tehneet itsemme hyväksi. Palkkiot tulevat sekä aineellisista hankinnoista että henkisten ominaisuuksien kehittämisestä. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä17°

 Päivän Saabinen symboli#47 on Taistelu miekkojen ja soihtujen välillä : Miekat ja soihdut Pentti Lempiäisen mukaan miekka kuvaa taistelua, ...

Suositut postaukset