keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Saabinen symboli#37

Päivän Saabinen symboli#37 on Samarialainen nainen vanhalla kaivolla. Symbolin avainsana on HERÄÄMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Härän♉7. asteessa (6°-7°). Meidän täytyy herätä rehelliseen itsetuntemukseen saavuttaaksemme potentiaalimme. Nosta vettä syvältä kaivosta, sisimmästäsi, löytääksesi uudistuneen omanarvontunteesi.


Samarialainen nainen vanhalla kaivolla


Kerran ollessaan matkalla takaisin Galileaan Jeesus saapui Sykar-nimiseen Samarian kaupunkiin. Opetuslapset menivät ostamaan ruokaa, ja Jeesus istahti uupuneena kaivolle, häntä väsytti ja hänellä oli jano.  Silloin eräs samarialainen nainen tuli häntä kohti. Jeesus pyysi häneltä juotavaa, nainen sanoi: "Sinähän olet juutalainen ja minä olen samarialainen. Etkö tiedä, että te ette halua olla missään tekemisissä meidän kanssamme? Kuinka sinä pyydät minulta juotavaa." Jeesus vastaa naiselle: "Jos tietäisit, kuka olen, sinä pyytäisit minulta juotavaa." Siksipä olikin ehkä yllätyksellistä, miten Jeesus kertoi ensimmäisen kerran ääneen tehtävänsä messiaana.  Mutta hän ei lopettanut vielä siihenkään, vaan jäi keskustelemaan naisen kanssa syvällisesti, kaikkein perustavanlaatuisimmista jumaluusopin kysymyksistä, joista nainen oli kiinnostunut kuulemaan. Lopulta hän uskoutui tälle ja paljasti olevansa se, jonka tuloa ihmiset - niin juutalaiset kuin samarialaisetkin - olivat odottaneet. Nainen uskoi häntä, ja pian kylän muutkin asukkaat saapuivat kuulemaan tulokasta pyytäen häntä jäämään muutamaksi päiväksi heidän vieraakseen, sillä he uskoivat naisen puheisiin. (Joh. 4:1-42)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset