sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Saabinen symboli#28

Päivän Saabinen symboli#28 on Pettynyt suuri yleisö. Symbolin avainsana on IRTAUTUMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Oinaan♈28. asteessa (27°-28°). Vaikein opetus, joka meidän on lopulta opittava, on irtautuminen. Toisten odotusten mukaan toimimista.


Pettynyt suuri yleisö

Voidaksemme olla vapaita suosion houkuttelevasta vetovoimasta, meidän on oltava valmiita irrottautumaan siitä, joka ei tarjoa meille pysyvää arvoa. Lapsen on mielekästä jäljitellä vanhempiaan ja oppilaiden seurata opettajiaan, mutta tämä prosessi on alustava. Valaistunut aikuinen ei tarvitse vanhemmuutta. Kaikki pappien, virkamiesten, perheen ja ystävien yritykset  vaikuttaa aikuisen ihmisen mielipiteeseen ja käyttäytymiseen tulee olla tarkkaan harkittuja. Erillisinä yksilöinä meidän täytyy olla välinpitämättömiä toisten ihmisten vakuuttavaa retoriikkaa kohtaan, jos haluamme pysyä vapaina, aitoina ja spontaaneina. Buddhalaisuudessa tätä käsitettä opetetaan valaistuneena irtautumisen periaatteena. Löytääksemme todellisen hengellisen polkumme, opimme olemaan huomioimatta mitään ulkoista, paitsi mieltymisten osoittamista. Se, miten muut ihmiset reagoivat tunteellisesti, ei pitäisi olla meille päätekijä valittaessa sitä, miten me itse toimimme. On olemassa paljon tärkeämpiä kriteerejä, jonka varassa elää. Tämä liittyy ainutlaatuiseen näkemykseemme elämästä ja tuntemiemme syvimpien sielutason motivaatioiden ilmaisemiseen. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset