maanantai 3. huhtikuuta 2023

Saabinen symboli#14

Päivän Saabinen symboli#14 on Käärme kiertyneenä miehen ja naisen lähellä. Symbolin avainsana on ILMESTYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Oinaan♈14. asteessa (13°-14°). Elämän korkeimpien puolien arvostus riippuu alhaisimpien puolien hyväksymisestä. Ihmisen mielihalujen tyydyttäminen niin, että pyritään kohti korkeampia päämääriä.


Käärme paratiisissa


Kaivautumatta tiedostamattomien halujen syvyyteen emme voi koskaan nousta tietoisen kokemuksen korkeuksiin.
Emme voi koskaan arvostaa elämän korkeimpia, pyhiä puolia hyväksymättä itsemme alhaisimpia puolia. Ajatus perisynnistä kumotaan tässä, ja raamatullinen tieto hyvästä ja pahasta ymmärretään nyt syvällisen esoteerisen periaatteen vääristymäksi. Aatamin ja Eevan 'lankeemus' on itse asiassa rohkea seikkailu perustavanlaatuisen luontomme hyväksymiseen, jotta korkeampi minä tulee vapaaksi ilmaantumaan ja ilmaisemaan Jumalan suurempaa kirkkautta. Tämä tapahtuu, kun kaksinaisuutta ei totella eikä pelätä – se yksinkertaisesti on mitä se on.
 
Hyvä tai paha eivät voi koskaan olla olemassa yksin, ja molemmat ovat luomisen ja luovuuden olennaisia puolia. Ilmestys ei ole osa uskontoa, se on osa mystiikkaa. Mysteerien tutkijan on karkotettava hyvän ja pahan rajoitukset – moraalikoodi, jolla yhteiskunta hallitsee massoja – herättääkseen tiedon syvyydet ja korkeudet, selvästi kaksinaisuuden rajojen ulkopuolella. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä15°

Päivän Saabinen symboli#45  on Mies suojautuu myrskyltä keikarimaisella silkkihatulla : Mies silkkihatussa Dane Rudhyarin mukaan tämä symbol...

Suositut postaukset