torstai 24. helmikuuta 2022

Saabinen symboli#337

Tämän päivän,  25.2.2022, mietelause on Kahlil Gibranin teoksesta Profeetta. Kahlil Gibran sai vaikutteita omaan kirjalliseen tuotantoonsa mm. suufilaisuudesta. Suufilaisuus on islamin mystinen suuntaus, joka korostaa suoraa, henkilökohtaista jumalasuhdetta sekä Jumalan henkisen totuuden tavoittamista jumalalliseen rakkauteen perustuvien harjoitusten kautta. Suufilaisuus syntyi Lähi-idässä 700-luvulla esikuvanaan mahdollisesti kristillisten munkkien asketismi. Useimmat suufilaiset veljeskunnat ovat sunnalaisia, mutta on myös muutamia šiialaisia veljeskuntia. Monet islamin historian merkittävistä oppineista ovat olleet suufeja, kuten Ibn Arabi (1165–1240).  Suufilaisuus on muista islamilaisista perinteistä poiketen korostetun esoteerinen perinne. Yleisin vertauskuva puhuu suufilaisuudesta tienä tai matkana. Veljeskunnista käytetty sana tariqa (arab. طريقة) tarkoittaakin arabiaksi tietä. Käsitettä suufilaisuus käytetään hyvin monenlaisista näkemyksistä ja käytännöistä. Jaakko Hämeen-Anttilan mukaan suufilaisuuden kolme muotoa ovat asketismi, mystiikka ja mystinen filosofia. (Wikipedia).  





Saabisten symbolien asiantuntijoista James Burgess edustaa suufilaisuutta.  Myös etusivulta löytyy linkki hänen nettisivuilleen Sabian Mysteries.

Aurinko on tänään Kalojen♓7°, päivän Saabinen symboli on Kalliolla makaava ristiLöydät tämän blogin täältä.  Vanhat blogit löytyvät myös hakusanoilla ja etusivun Saabiset symbolit linkkiluettelosta, sekä arkistosta. Kuvan risti on Ylikiimingin sankarihautausmaalta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä10°

Päivän Saabinen symboli#40 on Punaisen Ristin sairaanhoitaja: Sairaanhoitaja Tämä symboli paljastaa inhimillisen yhteistyön tunteen puhtaan ...

Suositut postaukset