keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Saabinen symboli#120

Rudhyarin mukaan tässä symbolissa on kyse sosiokulttuuristen arvojen kestävän perinnön arvostuksesta  ja säilyttämisestä. Perinne, josta kerran syntyi vallankumous - ylistää nyt "lakia ja järjestystä", yrittäen tukahduttaa sen vallankumouksellisen hengen kaikki uudet muodot. 

Alkuperäisessa symbolissa on Amerikan vallankumouksen tytär, mutta valitsin kuvaan suomalaisen taidemaalarin Edvard Iston maalauksen Hyökkäys, joka on  yksi tunnetuimmista suomalaisista maalauksista. Teoksessa kuvataan Venäjän kaksipäinen kotka ahdistamassa Suomi-neitoa yrittäen riistää tältä lakikirjan. Maalaus valmistui 1899, samana vuonna keisari Nikolai II antoi helmikuun manifestina tunnetun julistuksensa.

Eetu Iston maalaus Hyökkäys 1899 Kansallismuseo

Rapu♋30° Amerikan vallankumouksen tytär

Tukeudut vanhoihin traditioihin, jotka aikanaan olivat uusia ja vallankumouksellisia. Ongelma on siinä, että nämä traditiot edustavat ennustettavissa olevia, konservatiivisia arvoja, etkä toimi sisäisen vapaudentunteesi mukaisesti. Antaa sosiaalisten arvojen vaikuttaa tai ottaa riski siitä, että kaataa tradition raja-aitoja.


Avainsana on PERINTÖ


Kielteisenä - tukea taistelua, joka on jo taisteltu. Väärää ylemmyydentunnetta. 


Astrologinen kaava on yin-kriittinen-universaali-yleistävä-henkinen-inspiroitunut.


Sarja24 on nyt esitelty:

Sarja24



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Oinas10°

Päivän Saabinen symboli#10 on Tiedemies antaa vanhalle kuvalle uuden merkityksen: Vanha kuva - uusi merkitys Tietoisuudessa herää halu muoto...

Suositut postaukset