tiistai 6. heinäkuuta 2021

Saabinen symboli#106

Tässä symbolissa vanha kirjekäärö on neliön sisällä. Neliö - Mandalan perusta, joka sulkee sisäänsä monipuolisen sisällön. Suuren symbolikirjan mukaan mandala on mietiskelyssäkin apuna käytetty maaginen kuvio. Sana tulee sanskriitista ja merkitsee ympyrää ja laajemmassa mielessä muitakin ympyröistä konstruoituja kuvioita. Niitä on käytetty indobuddhalaisuudessa sekä Tiibetin laamalaisuudessa. Kuviot ovat yleensä piirrettyja tai maalattuja, mutta niitä on sovellettu  myös arkkitehtonisissa ratkaisuissa mm. temppelien pohjapiirrustuksissa. Mandalat ovat oikeastaan maailmanjärjestyksen henkisiä vertauskuvia eli kosmogrammeja. Usein ne pohjautuvat käsitykseen neljästä alkuaineesta ja siksi niissä käytetään ympyrän lisäksi neliömuotoja. Mietiskelijän ja samalla mandalan tavoitteena on keskittyminen ja keskuksen tavoittaminen. Jung selittää mandalasymboliikan ihmiskunnan yhteisten arkkityyppien pohjalta. Ne auttavat ihmistä sielullisen kypsymisen eri vaiheissa jäsentämään kaaosmaisen todellisuuden mielekkääksi kokonaisuudeksi. Rudhyar on kuvannut kaikki Saabiset symbolit mandaloiden avulla, koska niillä voi olla ääretön muoto ja ne sisältää suuren määrä psykologista ja kosmista sisältöä. Mandala symboloi vastakkaisten ​​suuntausten ja useiden kaksisuuntaisten energioiden integrointia.

  

Neliön sisällä oleva tekstikäärö

Rapu♋16° Ihminen katsomassa neliön sisällä olevaa hyvin vanhaa tekstikääröä

Aina on sovitettava käytännön realiteetit ideatason mahdollisuuksiin. Olet ehkä hämmentynyt tilanteen syvemmästä tarkoituksesta. Avaimena on vanha tieto ja viisaus. Ehkä koet olevasi teljettynä tilanteeseen. Etsit jo tiedossa olevaa, että paremmin ymmärtäisit. Salaisten mysteerien opiskeleminen voi tuoda vastauksia elämänkysymyksiin. Esteiden voittamista sisäisen ja ulkoisen elämän hallinnan saavuttamisella. 


Avainsana on SYVÄLLISYYS


Kielteisenä - mielikuvituksen puutetta.


Astrologinen kaava on yin-kriittinen-universaali-yleistävä -fyysinen-kokeileva.


Tämä symboli aloittaa uuden, toiminnallisen tason viiden sarjan, joka on järjestyksessä jo 22.


Sarja22


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä7°

Päivän Saabinen symboli#37 on Samarialainen nainen vanhalla kaivolla : Vanha kaivo Tämä symboli osoittaa ihmisen tunteiden syvyyden sekä ant...

Suositut postaukset