perjantai 2. huhtikuuta 2021

Saabinen symboli#14

Pitkänperjantain Saabinen symboli on käärme.  Suuren symbolikirjan mukaan käärmeen symbolinen merkitys on kaksijakoinen. Monissa kulttuureissa se on manalan ja kuolleitten valtakunnan vertauskuva. Raamatun paratiisi-kertomuksessa se on Jumalan vastustajan ruumiillistuma.  Erityisen merkityksellinen symbolikuvio on uroboros, omaa häntäänsä pureva käärme, se kuvastaa "ikuista kiertokulkua".  Käärmeeseen liittyvät kielteiset mielikuvat liittyvät lähinnä sen myrkyllisyyteen. Vanhoissa myyteissä käärmeeseen liittyy myös positiivinen mielikuva, jonka mukaan se yhdistää maanpäällisen ja maanalaisen maailman.  Aasialaisessa esoteerisessa järjestelmässä käärmeeseen on liitetty elinvoiman vertauskuva - kundaliinikäärme, joka tulisi mietiskelemällä herättää ja kohottaa.   Intiassa käärme on hyvin kunnioitettu eläin, koska sillä on kyky luoda nahkansa, silloin se on uudistuvan elämän vertauskuva.  Paratiisin käärme, joka houkutteli Eevan tottelemattomuuteen kuvastaa juutalaisessa legendassa helvetin ruhtinasta Luciferia.  Syvyyspsykologiassa käärme kuvastaa tiedostamattoman syvyyksistä nousevaa voimaa.

Käärme ja paratiisi

Oinas♈14° Käärme kiertyneenä miehen ja naisen lähellä

Jännittyneitä tunteita ihmisten välillä. Jännitteen, pelon ja intohimon sekaantumista toisiinsa. Jokin tai joku yrittää sotkea sinun ja rakastettusi välejä. Kateutta, kiusausta, pelkoa, kaunaa tai erillisyyttä voi syntyä.  Ehkä on aika irtaantua suhteesta ja miettiä omien suhteitten syvempää merkitystä. Viettely. Houkutukset. Ihmisen kolminaisuuden symboli. Tunteen ja järjen yhdistymistä maailmankaikkeuden viisauden avulla. Ihmisen mielihalujen tyydyttäminen niin että pyritään kohti korkeampia päämääriä. Pyrkimystä todelliseen ymmärrykseen.  Etsitkö tai oletko löytänyt Eedenin puutarhasi? Houkuttelu. Viehätysvoima. Arkkityyppisen tiedon paljastaminen, joka ei ehkä ole 'sosiaalisesti hyväksyttävää'. Kiusaukset. Lämmitetyt tunteet. Intohimo. Kundalini-energia.


Avainsana on ILMESTYS.


Kielteisenä - tunteiden ilmaisemiseen liittyvää syyllisyyttä. Perusvaistot ja seksuaalinen energia. Kateus. 


Astrologinen kaava on yang-kriittinen-alkuperäinen-erikoistunut-henkinen-vastuuntuntoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä7°

Päivän Saabinen symboli#37 on Samarialainen nainen vanhalla kaivolla : Vanha kaivo Tämä symboli osoittaa ihmisen tunteiden syvyyden sekä ant...

Suositut postaukset