maanantai 1. maaliskuuta 2021

Aurinko Kalojen 13. asteessa

Päivän Saabinen symboli#343 on Kalat♓13° Museossa näytteillä oleva miekka.  Lyhyt tulkinta päivän symbolista:

Miekka

Aina kun meitä muistutetaan menneistä taisteluista, meitä kehotetaan kulkemaan kohti rauhaa, mutta mieltämme ylentää miekka myös rohkeuden vertauskuvana. Olet ehkä tilanteessa, jossa joudut valitsemaan taistelun tai järkeilyn, ja sinua hämmentää se, ettet ole kokenut taistelija. 


Avainsana on TAHDONVOIMA


Kielteisenä - herkkyyden puutetta, liika luottaminen omiin kykyihinsä.


Astrologinen kaava on yin-käytännöllinen-universaali-erikoistuva-henkinen-vastaanottavainen.


Suuren symbolikirjan mukaan miekka on maskuliininen symboli. Miekka on liitetty antiikin ajan sodan jumala Marsiin. Miekka on myös vallan symboli. Miekalla voidaan kuvata niin maallista kuin hengellistäkin valtaa.  Länsimaissa miekka on  ollut arkkienkeli Mikaelin ase. Yksinvallan verauskuvana miekka on liitetty kuningaiden valtaan. Marttyyrikuoleman symbolina miekka on mm. apostoli Paavalilla.  


Laitan tähän lisäksi Aleister Crowleyn TAROT -korttipakasta  Miekkojen ässän kuvan, koska se tuli minulle ensimmäisenä mieleen, kun mietin tämän päivän Saabiseen symbooliin sopivaa kuvaa. 
Tarot-korttien Miekkaässä

Tarot-korteissa on 22 suurten salaisuuksien korttia ja 56 pienten salaisuuksien  korttia, yhteensä 78 korttia. Miekat vastaavat tavallisten pelikorttien pataa, lantit ruutua, maljat herttaa ja sauvat ristiä.  Tarot-kortien alkuperä on jäänyt hämärän peittoon.  Ne ovat saattaneet saada alkunsa jo muinaisessa Egyptissä, jotkut tutkijat ovat tunnistaneet suurten salaisuuksien kortit Egyptin hieroglyfisistä kirjoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä17°

 Päivän Saabinen symboli#47 on Taistelu miekkojen ja soihtujen välillä : Miekat ja soihdut Pentti Lempiäisen mukaan miekka kuvaa taistelua, ...

Suositut postaukset