maanantai 15. helmikuuta 2021

Aurinko Vesimiehessä 28 asteessa

Aloitan tänään kirjoittamaan blogia.  Aiheeni liittyy astrologiaan ja tällä hetkellä olen kiinnostunut Saabisista symboleista.  Joten blogini sai nimensä niiden mukaan. Jokainen planeetta ja akseli on eläinradalla tietyssä merkissä ja tietyssä asteessa ko. merkkiä. 

Eläinrata Venetsiassa Pyhän Markuksen torilla

Suomen Astrologisen seuran (SAS) sivuilta löytyy seuraava selitys näistä symboleista: "Astetulkinnat ovat visionäärisiä kuvia, jotka on liitetty kuhunkin eläinradan asteeseen. Tunnettuja astetulkintoja tekivät mm. Sepharial, Charubel, Wemyss ym. Tällä hetkellä suosituin astetulkinta on Elsie Wheelerin visiot, ns. saabiset symbolit (Sabian Symbols), jotka Marc Edmund Jones muokkasi ja joita Dane Rudhyar tulkitsi edelleen Astrologinen Mandala -kirjassaan". Jokaisella eläinradan asteluvulla on siis oma symbolinsa, yhteensä niitä on 360 erilaista. Tänään aurinko on Vesimiehen 28 asteessa. Tämän asteluvun Saabinen symboli on "Kaadettu ja haloiksi hakattu puu".

Tarkoituksena on jatkossa liittää kustakin Saabisesta symbolista myös piirros  tai kuva selityksen kera.

Saabinen symboli #328 Kaadettu ja haloiksi hakattu puu

Suomen kielellä löytyy vähän tietoa Saabisista symboleista. Astrologi Raimo Nikulan nettisivuilta löytyy lyhyt kirjoitus ja SAS on julkaissut Annika Sipilän ja Tampereen astrologinen seura K Kanteen monisteet aiheesta. Joitakin aiheeseen liittyviä kirjoituksia on vuosien varrella ollut myös Astrologos -lehdessä.  Muutamia hyviä englannin kielisiä nettisivuja aiheesta löytyy. Niistä enemmän tulevissa postauksissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Aurinko siirtyy Härän merkkiin, Härkä1°

  Päivän Saabinen symboli#31 on Kirkas vuoristopuro : Kirkas vuoristopuro Oman luonteen puhdas, saastumaton ja spontaani ilmentymä. Tässä s...

Suositut postaukset