lauantai 4. toukokuuta 2024

Härkä16°

 Päivän Saabinen symboli#46 on Vanha mies yrittää turhaan löytää avainta mysteerion selvittämiseksi:

Vanha mies ja mysteerio

Tämän symbolin kohdalla Jonesin ja Rudhyarin otsikointi eroaa jälleen. Rudhyar on antanut tälle symbolille otsikon: Vanha opettaja epäonnistuu oppilaittensa kiinnostuksen herättämisessä perinteistä tietoa kohtaan.  Tässä  on kyseessä aiemman tiedon riittämättömyys kriisin aikana. Tämä syklinen prosessi painottuu uusien kehityskulkujen syntymiseen. Kriisin aikana - kuten esimerkiksi edellisen symbolin miehen uhmaama "myrsky" (#45) — menneisyydestä opittu viisaus jää taustalle, jotta se voidaan myöhemmin herättää henkiin uudessa muodossa; se, mitä korostetaan, on muutos. Perinteiset käsitteet eivät riitä vahvistamaan uuden olemassaolon ehtoja. Tämä symboli osoittaa, että edes pyhitetyimmällä perinteellä ei ole todellista vastausta ongelmaan. Vaaditaan sitkeyttä! Tässä syklisen prosessin vaiheessa esitetään näennäisesti negatiivinen kuva. Zenin näkökulmasta vaikeuksia kohtaavan mielen ei pitäisi olla riippuvainen menneistä käsitteistä, vaan sen tulisi toistaa: "Ei tätä! Ei se!" - kunnes puhdas tyhjyys saavutetaan. Rudhyarin tulkinnoissa korostuu syklisyys: viiden symbolin sarjat liittyvät kiinteästi toisiinsa.

Härkä♉15° - 16°: Vahvat näkemykset filosofiasta tai uskonnosta. Ilmaisee uskomuksiaan intensiivisesti ja voimalla. (LIB-6-SCO, CAP-9-AQU) (David Cochrane)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä28°

Päivän Saabinen symboli#58 on Nainen tavoittelee kypsän iän romanssia : Romanssi mielessä Linda Hillin mukaan tämä on upea symboli romanssin...

Suositut postaukset