sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#259

Päivän Saabinen symboli#259 on Pelikaanit muuttavat uuteen pesimispaikkaan. Symbolin avainsana on RAJA-ALUE. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐19. asteessa (18° - 19°). Elämä on raja-aluetta, tutkimusmatka, missä turvapaikka on hetkellinen – paikka toipuaEloonjäämistaistelu, muutto.


Pelikaanien muutto

Olemuksemme eheyttä ei voida toteuttaa hyväksymällä se, mitä ei voida hyväksyä. Se mitä elämästämme puuttuu tässä ja nyt, löytyy myöhemmin muualta. Elämänkokemusten kirjolla ei ole rajaa, mahdolliset resurssimme ovat loputtomia – taitomme ja kykymme ovat mittaamattomia. Kaikki halu tyytyä vähempään kuin tarpeeksi syntyy pelosta tai uteliaisuuden puutteesta. Näiden pelikaanien tavoin meidän on ehkä siirrettävä elinympäristöämme voidaksemme vakiinnuttaa itsemme uudelleen, kun olosuhteet eivät enää näytä kannattavilta. Ymmärrämmekö sitä tai emme, elämme rajalla. Raja ei ole vakiintunut raja; se liikkuu – kuten myös elämän muuttujien vaihtuva hiekka kaikessa monimutkaisuudessaan. Se on liikkuva raja sen välillä, missä olemme turvassa ja missä emme ole turvassa. Se on kaiken elämän ehto. Saavutamme parhaat tuloksemme vain, kun käytämme parhaalla mahdollisella tavalla nerokkuuttamme. Tämä on epätavallinen tietoisuudentila, joka herää ihmisessä – kenessä tahansa meistä – kun tietyt olosuhteet ilmaantuvat. Nämä olosuhteet ovat nerouden tarve – ja niitä stimuloivat turvarajan ulkopuoliset tilanteet. Luonteemme ja sielumme jalostus ja evoluutionaalinen kasvu ei tapahdu koskaan ilman, että elämme mukavuusalueen ulkopuolella ja sosiaalisen hyväksynnän rajojen ulkopuolella – tietoisuutemme rajalla. Hengellä on kyky lannistumattomaan omaperäisyyteen; mikään ei ole kykyjemme ulkopuolella, jos vain herättäisimme täyden potentiaalimme. Mutta tehdäksemme tämän, meidän on elettävä elämää jokseenkin vaarallisesti - seikkailuna, jossa turvallisuus on tilapäinen paikka levätä ja kokoontua uudelleen. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset