tiistai 15. elokuuta 2023

Saabinen symboli#144

Päivän Saabinen symboli#144 on Likainen ja ruokkoamaton  mies. Symbolin avainsana on JÄRKÄHTÄMÄTTÖMYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Leijonan♌24. asteessa (23° - 24°). Sisäinen henkisyys näkyy myös kehon ja ulkonaisten asioiden oikeana käyttönä eikä niiden laiminlyömisenä.


Joogi, made by Wombo

Eksentrinen viisaus edistää eniten evoluutiota. Eksentrismi eli eksentrisyys tarkoittaa tavallisuudesta poikkeavaa, outoa ja erilaista käyttäytymistä, toimintaa ja/tai tyyliä. Eksentrikko taas on henkilö, joka ei toimi vallitsevien normien ja yhteisön käyttäytymistapojen mukaan, vaan toimii individualistisen itsenäisestiTämä symboli kuvaa henkilöä, joka käyttää hyvin vähän vaivaa esittääkseen yhteiskunnalle hyväksyttävät kasvot käyttäytymisellään. Ei ole juurikaan väliä, mitä yhteiskunta ajattelee tai tekee vastauksena tällaiseen avoimeen arvojensa haasteeseen, tämä luonne ei häiriinny. Laajemmin todettakoon, että todella kehittyneen olennon ajatukset ja ideat eivät juurikaan vaikuta muiden mielipiteisiin viisaudesta tai moraalista. Ehkä jopa suorana seurauksena kollektiivisten arvojen halveksimisesta yksilölliset ominaisuudet vahvistuvat ja tuovat suuremman helpotuksen, joten ulkoinen saavutus seuraa helposti. Siksi rakastettuina sen vuoksi, keitä olemme, emme miltä näytämme, voimme nauttia hieman epätavallisesta – jopa kieroutuneesta – tyytyväisyydestä, kun laiminlyömme sen, miten kohtaamme koko maailman. Epäsosiaalinen asenne on pikemminkin eksentrikon kuin klovnin merkki. Äärimmäisyyksiin otettu täydellinen itseluottamus tyypillisen lähestymistavan ainutlaatuisuuden puitteissa voi näyttää olevansa täydellinen piittaamattomuus yhteiskunnan palkkioista tai rangaistuksista. Tämä erityinen itsen ja yhteiskunnan välinen vuorovaikutus voi hyvinkin luoda meissä tarpeen näyttää jokainen fyysinen ja psyykkinen ominaisuutemme parhaalla mahdollisella tavalla – osoittaa erityisarvomme ja arvomme yhteiskunnan palvelemisessa. Haluamme näyttää tarkalleen, kuinka erilaisia olemme – osittain määritelläksemme keitä olemme, osaksi vaikuttaaksemme muihin. Tämä luo jännitteitä ja siksi jatkuvaa itsensä jalostusprosessia, kun pyrimme olemaan parempi esimerkki yhteiskunnasta hylkäämällä sen kollektiiviset arvot ja vahvistamalla ainutlaatuisen minän arvot. Näin osallistumme kilpailun kehitykseen. Näemme tässä paradoksin – että näennäisesti itsekäs motivaatio johtaa äärimmäisessä muodossaan terveelliseen ja täysin välttämättömään evolutionaariseen panokseen yhteiskunnassa sen korkeimmalla kehitystasolla. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä26°

Päivän Saabinen symboli#56 on Espanjalaismies laulamassa serenadia rakastetulleen: Serenadi Tämä symboli kertoo kyvystä käyttää ääntä, sanoj...

Suositut postaukset