tiistai 22. helmikuuta 2022

Saabinen symboli#335

Päivän, 23.2.2022, mietelause Kahlil Gibranin teoksesta Vaeltaja, Markkinoilla: 

"Markkinoille tuli maalta hyvin suloinen tyttö. Hänen kasvoillaan kukki lilja ja ruusu. Hänen hiuksissaan oli laskeva aurinko ja sarastus hymyili hänen huulillaan. Heti kun ihastuttava vieras ilmestyi näkyviin, nuoret miehet menivät hänen luokseen ja ympäröivät hänet. Yksi tanssi hänen kanssaan, toinen leikkasi palan kakkua hänen kunniakseen. Ja he kaikki halusivat suudella häntä poskelle. Sillä olihan juhlien aika. Mutta tyttö kauhistui säpsähtäen ja ajatteli pahaa nuorista miehistä. Hän moitti heitä ja läimäytti erästä kasvoille. Sitten hän juoksi pois. Kulkiessaan pois tuona iltana, hän ajatteli sydämessään: Olen kyllästynyt. Miten sivistymättömiä ja huonosti kasvatettuja nämä miehet ovat. Tämä on täysin sietämätöntä. Kului vuosi, jonka aikana tuo hyvin suloinen tyttö ajatteli usein miehiä ja markkinoita. Sitten hän jälleen saapui markkinatorille lilja ja ruusu kasvoillaan, auringonlasku hiuksissaan ja sarastuksen hymy huulillaan. Mutta nyt nuoret miehet kääntyivät pois hänet nähdessään. Ja koko päivän hän oli yksin eikä kukaan tullut hänen luokseen. Ja kun hän illalla kulki tietä pitkin kotia kohti, hän itki sydämessään: Olen kyllästynyt. Miten sivistymättömiä ja huonosti kasvatettuja nämä nuoret ovat. Tämä on täysin sietämätöntä."


Kuvassa Yli-Iin kirkko



Aurinko on tänään Kalojen♓5°, päivän Saabinen symboli on Myyjäiset kirkkossaLöydät tämän blogin täältä.  Vanhat blogit löytyvät myös hakusanoilla ja etusivun Saabiset symbolit linkkiluettelosta, sekä arkistosta. Kuvan vaivaisukko on Haukiputaan kirkon edustalla.


Saabinen symboli#335


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä10°

Päivän Saabinen symboli#40 on Punaisen Ristin sairaanhoitaja: Sairaanhoitaja Tämä symboli paljastaa inhimillisen yhteistyön tunteen puhtaan ...

Suositut postaukset