lauantai 27. helmikuuta 2021

Astrologisen kaavan lukuohje

Tämän postauksen tarkoituksena on selventää astrologista kaavaa, joka on liitetty jokaiseen Saabiseen symboliin.  Tarkempi kuvaus löytyy Marc Edmund Jonesin kirjasta (1953).

Saabiset symbolit ovat eläinradan (Zodiak) astelukuja 1° - 360°, yksi symboli vastaa tiettyä astelukua eläinradalla. Symboleja on yhteensä 360.  Eläinrata kuvataan alkamaan Oinaan nolla pisteestä.  Merkkejä on 12 ja huoneita saman verran. Yksi eläinradan merkki on 30 astetta.

Astrologinen kaava on symbolin tulkinnan lopussa kursiivillaKaava sisältää kuusi adektiivia:

Kaavan ensimmäinen osa muodostuu POLARITEETTISTA eli vastakohdista, sukupuolesta tai napaisuudesta. Astrologiassa tuli- ja ilmamerkit ovat maskuliinisia manipuloivia, uutta luovia, asioita ja tilanteita hyödyntäviä (manipulating) ja maa- ja vesimerkit feminiinisiä ylläpitäviä, säilyttäviä (sustaining).

  • maskuliinen/feminiininen
  • aktiivinen/passiivinen
  • rohkeus/varovaisuus
  • positiinen/negatiivinen +/-
  • päivä/yö
  • mies/nainen
  • kuuma/kylmä
  • valo/varjo
  • musta/valkoinen
  • Yang/Yin  (kiinalainen kaksikkojärjestelmä luetaan aina yin/yang                    

Käytännössä helpointa on muistaa, että Oinas on maskuliininen, Härkä feminiininen, Kaksoset maksuliininen jne eli joka toisessa merkissä polariteetti vaihtuu.

Kaavan toinen osa LAATU. Johtavaa laatua ovat Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris. He ovat kriittisiä. Kiinteää laatua edustavat Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies. He ovai ideaalisia. Muuttuvaa laatua ovat Kaksoset, Neitsyet, Jousimies ja Kalat. He ovat käytännöllisiä.

Kaavan kolmas osa on ELEMENTTI. Tulimerkkejä edustavat Oinas, Leijona ja Jousimies.Tulimerkkien edustajat ovat omaperäisiä. Ilmamerkkejä ovat  Kaksoset, Vaaka,  ja Vesimies. He ovat aitoja. Synomiineja luottavainen, viaton, vilpitön ja avomielinen (ingenuous). Vesimerkkejä ovat  Rapu, Skorpioni ja Kalat. Vesimerkkien edustajat ovat universaaleja. Maamerkkien edustajia ovat Härkä, Neitsyt ja Kauris. He ovat tehokkaita.

Vesi elementti astrologiassa

Kaavan neljännessä osassa kukin MERKKI jaetaan kahteen puolikkaaseen. Ensimmäinen puolikas sisältää asteluvut 1° - 15° ja toinen 16° - 30°.    Jokaisen merkin ensimmäisen puoliskon edustajat ovat erikoistuvia ja jälkimmäisen puoliskon edustajat ovat yleistäviä

Kaavan viidennessä osassa ovat TASOT. Jokaisen merkin asteet 1 - 5  ja 16 - 20 ovat fyysisiä, asteet 6 - 10 ja 16 - 20 ovat sosiaalisia, asteet 11 - 15 ja 26 - 30 ovat henkisiäSaabiset symbolit suomeksi luettelon olen jäsennellyt Dane Rudhyar mukaan. Se eroaa oleellisesti Jonesista vain tässä kohdin. Rudhyarin nimitykset yllä mainituille tasoille ovat toiminnallinen, tunne-/kulttuuritaso ja yksilö-/menttaalitaso.   Minun mielestä Jonesin termit ovat kuvaavampia.

Kaavan kuudes ja viimeinen termi on itseilmaisun ULOTTUVUUDET nk. viiden sarja: kokeileva, tunteellinen, vastaanottavainen, vastuuntuntoinen ja inspiroitunut.

Otan esimerkiksi tähän vaikka tämän päivän Saabisen symbolin #340 kaavan:

POLARITEETTI Yin - LAATU käytännöllinen - ELEMENTTI universaali - 1. puolikas merkistä asteluku välillä 1 - 15 erikoistuva - TASO asteluvussa 10 sosiaalinen - ULOTTUVUUS viiden sarja inspirtoitunut.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä13°

Päivän Saabinen symboli#43 on Mies kantamassa matkalaukkua: Miehet kantamassa matkalaukkuja Tämä symboli kuvaa henkilöä, jolla on taipumus k...

Suositut postaukset