Päivän Saabisen symbolin#342 kuva ja lyhyt tulkinta:
Ruusu ja risti |
Kalat ♓12° Vihkimyskoe
Yläpuolella olevat saattavat arvostella sinua. On vaikea arvioida, mikä heidän pätevyytensä sinun arvioimiseen on, mutta niin on tapana arvoasteikossa edistymiseksi. Jokaisen vihityn on läpikäytävä tulikoe päästäkseen korkeammille olemisen tasoille.
Avainsana on PÄTEVYYS.
Kielteisenä - neuvojen hylkäämistä. Ylimielisyyttä.
Astrologinen kaava on yin-käytännöllinen-universaali-erikoistuva-henkinen-herkkä.
Antiikin aikana ruusun symboliikkaa hallitsi myytti Afroditen rakastetun Adoniksen kuolemasta. Ruusut kasvoivat Adoniksen verestä. Se symboloi kuoleman rajan yli kestävää rakkautta ja jälleensyntymisen vertauskuvaa. Myös kristillisessä symboliikassa punainen ruusu kuvaa Kristuksen verta, joka vuoti Golgatalla. Valkoinen ruusu on puolestaan kuoleman symboli. Ikonografiassa ruusua pidetään kukkien kuningattarena ja taivaan kuningattaren Marian ja hänen neitsyytensä vertauskuvana. Alkemiassa punainen ja valkoinen ruusu viittaavat kaksikkojärjestelmään ja alkuprinsiippeihin Sulphuriin (rikki) ja Merkuriukseen (elohopea). Seitsenterälehtinen ruusu kuvaa alkemiassa seitsemää metallia ja niitä vastaavia planeettoja. Ruusu ja risti yhdessä viittaavat esoteerisen Ruusuristi-yhteisön symboliikkaan. Myös vapaamuurarien symboliikassa ruusu on keskeisiä kuvioita. (Suuri symboli kirja)
Risti puolestaan on yksittäisistä symboleista yleismaailmallisin, sen käyttö ei rajoitu ainostaan kristinuskoon. Risti on vertikaalisen ja horisonttaalisen leikkauspiste ja se ilmaisee kaksikkojärjestelmissä osien muodostamaa kokonaisuutta. Ihmishahmoinen risti vastaa sivuille ojennettuja käsiä, se edustaa neliyttä tai lukua viisi, kun huomioidaan myös leikkauspiste. Ympyrän ohella se on rakenteisesti myös osa monia mandala - kuvioita. Kosmologisen tulkinnan mukaan ympyrän sisällä oleva risti sisältää myös mielikuvan neljästä vuodenajasta. Erilaisia ristin muotoja on tavattoman paljon. (Suuri symboli kirja)
Päivän Saabisen symbolin vihkimyskoe viittaa Teosofinen seuran esoteeriseen oppiin. Teosofian opin mukaan "Maailmassa vaikuttaa mestareiden eli esoteeriseen viisauteen vihittyjen veljeskunta eli niin kutsuttu Valkoinen Veljeskunta, jonka johtajana on aurinkokuntamme Logos, ja tämän alapuolella olentohierarkia, johon kuuluvat dhyan chohanit, kumaarat, buddhat, mahachohanit, chohanit ja mestarit. Blavatsky mainitsi useita mestareita, joita ovat olleet esimerkiksi Buddha, Zarathustra, Jeesus, Pythagoras ja Christian Rosenkreutz." (Wikipedia)
Suomessa Teosofisen seuran lisäksi toimii myös Ruusu-Risti -totuudenetsijöiden järjestö. Pekka Ervast perusti sen erottuaan teosofeista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti